Веб-портал міста Люботин » Головна » Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України

 Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України
Автор: Chekardina   Додано:20 січня 2014   Переглядів:1077   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України

 

Про це 17 cічня 2014 р. в ході прес-туру, присвяченого виконанню завдання Президента України щодо підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

 

«Тарас Григорович Шевченко – це символ свободи і незалежності України. Формування ставлення до Шевченка у молоді – це формування ставлення до країни, свого народу і незалежності», – підкреслив він.

 

Також заступник губернатора зазначив, що Харківська область бере активну участь у підготовці до святкування 200-річчя з дня народження Кобзаря. Є розпорядження голови ХОДА Михайла Добкіна, яким затверджено план заходів, присвячених цій даті. Цей план постійно оновлюється і кількість заходів збільшується, тому що заклади культури пропонують нові і нові ідеї.

 

Євген Савін додав, що також з'явилася ідея проведення поетичного телемарафону на ХОД ТРК, в ході якого і дорослі, і діти, і знамениті люди читатимуть вірші Тараса Шевченка. «Я думаю, що це буде цікаво, і такий проект до кожної людини донесе творчість нашого Кобзаря», – заявив він.

 

Найбільш масштабним заходом стане покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку 9 березня, а 7 березня в Харківському національному академічному театрі опери та балету М.В. Лисенка відбудеться гала-концерт, присвячений творчості поета.

 

 

http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/21125