Веб-портал міста Люботин » Головна » До відома мешканців міста, які використовують для опалення тверде паливо!

 До відома мешканців міста, які використовують для опалення тверде паливо!
Автор: Chekardina   Додано:31 січня 2014   Переглядів:1163   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

До відома мешканців міста, які використовують для опалення тверде паливо!

 

              Управління соціального захисту населення Люботинської міської ради повідомляє наступне.

 

Розрахунок розміру житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 р. № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».  

Зазначеною постановою передбачено, що у наступних роках граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу індексуються на коефіцієнт, який включає прогнозний індекс споживчих цін поточного року та прогнозні індекси споживчих цін за попередні роки, починаючи з 2013 року.

Станом на 29.01.2014 інформація, яка ґрунтується на даних Міністерства фінансів України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо прогнозного індексу споживчих цін у 2014 році, від Міністерства соціальної політики України не надійшла.

У разі прийняття вищезазначеного показника, буде розпочата процедура підготовки проекту розпорядження про затвердження натуральних норм забезпечення  населення твердим паливом і скрапленим газом для надання у 2014 році житлових субсидій.

Відповідно до п. 14 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, із змінами та доповненнями, субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається на календарний рік. При цьому, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

З 03.01.2014 року управлінням проводиться прийом заяв від населення з призначення субсидії для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у 2014 році.

 

               При виникненні будь-яких питань щодо порядку та умов надання житлових субсидій звертатись до управління соціального захисту населення:   м. Люботин,  вул.  Радянська, 26,  кім. 5  або  за  телефоном «гарячої лінії» - 741-16-06. 

 

 

Відділ субсидій та

адресних соціальних допомог