Веб-портал міста Люботин » Головна » Зустріч з трудовими колективами до Дня боротьби з онкологічними захворюваннями

 Зустріч з трудовими колективами до Дня боротьби з онкологічними захворюваннями
Автор: Chekardina   Додано:11 лютого 2014   Переглядів:1087   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Щорічно 4 лютого весь світ відзначає день боротьби з онкологічними захворюваннями, проголошений Міжнародним союзом проти раку (UICC). 

На виконання в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань 04 лютого 2014 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кравченко Н.В. відбулася зустріч з трудовими колективами підприємств, установ та організацій міста.

Під час зустрічі були висвітлені питання етіології і патогенезу онкологічних захворювань, клінічні прояви та профілактика, лікування онкозахворювань. В своєму виступі начальник міського відділу охорони здоров’я Скляр О.В. наголосив, що проблема раку – найважливіша проблема охорони здоров’я України, актуальність якої визначається стійким зростанням ураження населення, складністю своєчасної діагностики та лікування, значною вартістю, високим рівнем інвалідизації і летальності хворих. Рак як причина смерті посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Причинами низького рівня виявлення раку є нехтування громадянами проходження профоглядів, недостатня забезпеченість онкологічних установ медичною апаратурою (до 80 % якої застаріло), а також дефіцит засобів спеціального лікування (хіміотерапії). Це ускладнює впровадження сучасних технологій діагностики і лікування хворих, які є досить дорогими.

Таким чином, боротьба з раком не можне бути ефективною лише завдяки зусиллями медиків. Важливість та гостроту цієї проблеми має усвідомлювати не лише медична спільнота, а й самі пацієнти.

В заключному слові начальник МВОЗ Скляр О.В. зауважив, що кожному мешканцю міста необхідно пам’ятати, що лікуванню максимально ефективно підлягають лише ті хвороби, котрі виявлені своєчасно, на ранніх стадіях. «Тож не легковажте! Раннє виявлення хвороби дозволить вам зберегти здоров’я, а, можливо, і життя!” 

Зустріч з трудовими колективами до Дня боротьби з онкологічними захворюваннями