Веб-портал міста Люботин » Головна » «Українські вечорниці»

 «Українські вечорниці»
Автор: Chekardina   Додано:3 березня 2014   Переглядів:1100   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

«Українські вечорниці»

З давніх-давен вечорниці – це веселощі, жарти, танці, співи, ігрові обряди,  давні традиції, цікаві бесіди та небилиці, а також знайомства.  Вони починалися пізньої осені і тривали до початку Великого посту. Раніше це було чи не єдиною можливістю молодіжного відпочинку ...

25 лютого в Люботинській дитячій музичній школі було людно і весело – відбувалися справжні Українські Вечорниці, які стали вже традиційним щорічним театралізованим обрядовим дійством.

Святково прибрана зала, кольорове розмаїття вишитих рушників, предмети домашнього вжитку, веселкове різнобарв’я національних костюмів учасників свята, народні пісні – все це створювало дивовижну атмосферу.

Господиня зустрічала гостей – хлопців та дівчат, які жартували, співали пісні, брали участь у конкурсах, грали на музичних інструментах, розповідали про українські традиції та стародавні повір’я. Завітали на свято і герої п’єси «Світання на Гончарівці» Г.Квітки-Основ’яненка - Стецько (Лихо Тимур) та Уляна (Глущенко Людмила).

А по закінченню свята всі із задоволенням пригощалися вареничками з традиційними українськими начинками, які з самого ранку готували педагоги школи.

Всі учасники і глядачі отримали велике задоволення від свята. А веселий настрій та позитив, отримані на «Вечорницях», ще довго їх не залишать.

«Українські вечорниці»
 

 

«Українські вечорниці»

Викладач дитячої музичної школи

Еткало Ю.В.