Веб-портал міста Люботин » Головна » 28 років аварії на Чорнобильській атомній електростанції

 28 років аварії на Чорнобильській атомній електростанції
Автор: Chekardina   Додано:22 квітня 2014   Переглядів:1066   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

28 років аварії на Чорнобильській атомній електростанції

 

 

Цього року виповнюється 28 років трагічним подіям Чорнобильської катастрофи, яка в історії сучасної цивілізації залишилася техногенно-екологічною катастрофою. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС пролунав страшний вибух.
Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.
26 квітня люди вшановують пам'ять загиблих під час трагедії, згадують про героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ми ніколи не повинні забути героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Радіаційні промені смерті не змогли знищити дух героїзму, солідарності й самовідданості тих чоловіків і жінок, які боролися у Чорнобилі з ядерною стихією.

Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі. Ми закликаємо зберігати пам'ять Чорнобиля і шанувати мужність тих співвітчизників, хто живе сьогодні з нами. Ми увійшли до нового століття, але не залишили Чорнобиль у минулому віці.

Чорнобиль - ракова пухлина на тлі нашої планети Земля. Сьогодні обов’язок кожного - зберегти Землю, зробити все, щоб вона не загинула. Ми мешканці цієї маленької планети. Ми всі дихаємо одним повітрям. І всі ми смертні. Вже тепер висловлюється побоювання, що наука зайшла занадто далеко, що, розчепивши атом, людина створила смертельну загрозу для самої себе. Події почали розвиватися в небезпечному напрямі. Якщо так триватиме далі, ми всі загинемо. Ось чому Чорнобиль є останнім попередженням людству.

Ми маємо пам'ятати про Чорнобиль та робити все, щоб більше в жодній частині світу не повторилася ядерна катастрофа.

 

 

Відділ пільг та соціальних гарантій

 управління соціального захисту населення

Люботинської міської ради