Веб-портал міста Люботин » Головна » РЕАЛІЗАЦІЯ ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ

 РЕАЛІЗАЦІЯ ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ
Автор: Chekardina   Додано:30 квітня 2014   Переглядів:1040   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

РЕАЛІЗАЦІЯ ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ

 

Для реалізації державної політики щодо рівних конституційних прав та подолання гендерних проблем державна служба зайнятості має здійснювати цілеспрямовані дії у сфері формування відповідного світогляду як чоловіків, так і жінок. З метою сприяння вирішенню питання забезпечення гендерної рівності державною службою зайнятості проводиться всебічна інформаційно-роз’яснювальна  робота щодо конституційних прав громадян на ринку праці.

В Люботинському центрі зайнятості важлива роль приділяється проведенню гендерних тижнів для різних категорій громадян, в тому числі і для молоді та жінок. В приміщенні центру зайнятості формується тематична експозиція інформаційних матеріалів з гендерної тематики, яка передбачає створення в профінформаційному секторі окремого інформаційного простору. Важливим в проведенні гендерного тижня являється  масовий захід  « День кар’єри», що є заключним етапом.

Для проведення масового заходу запрошуються   підприємства міста, які мають потребу в кадрах,   представники громадських організаці,представників Люботинської податкової інспекції, виконкому  міської ради,  що сприяє підвищенню авторитету служби зайнятості, як органу регулювання трудових відносин між державою та суспільством, зростанню її ролі в процесі реформування соціально-економічного потенціалу країни.

З початку 2014 року в Люботинському міському центрі зайнятості був проведений   гендерний тиждень, в програму яких були включені тренінгові заняття  щодо гендерної    рівності, професійного самовизначення, активного працевлаштування, побудови професійної кар’єри, а також семінари «Здоровий спосіб життя – запорука  професійного успіху», « З питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми», для осіб, які тривалий час перебувають на обліку та інші.

В заході взяло участь 37 осіб з числа безробітних, з них  20 осіб – жінки. Троє учасників гендерного тижня взяли участь у громадських роботах, чотири особи направлені на професійне навчання,  шість   чоловік  працевлаштувались.

 

 

Головний  спеціаліст Люботинського МЦЗ  

                                         Лапта Л.