Веб-портал міста Люботин » Головна » Засідання “Круглого столу”

 Засідання “Круглого столу”
Автор: Svetlana   Додано:30 травня 2014   Переглядів:1133   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

        В приміщенні зали засідань Люботинської міської ради 28 травня 2014р. відбулось засідання “Круглого столу” на тему: “Стан та перспективи розвитку інфраструктури м.Люботин. Дотримання інтересів маломобільних груп населення.”

       На засіданні були присутні: міський голова, його заступники, члени комітету по забезпеченню доступності інвалідів та маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури    м. Люботин, керівники структурних підрозділів виконкому, а також  Бондаренко Ю.Г. помічник голови Харківської обласної профспілки працюючих інвалідів,  Крамаренко А.О. - голова Люботинської міської організації роботодавців, інші запрошені.

       З доповідями виступили Кравченко С.Г. - заступник голови комітету, начальник відділу з питань містобудування та архітектури та Ярош І.В. начальник управління соціального захисту населення.

       Після основних доповідей тривало жваве обговорення проблем забезпечення  безперешкодного доступу осіб з обмеженими можливостями до об’єктів  соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Зокрема, цікавило питання щодо обладнання об’єктів соціальної інфраструктури міста  “Кнопками виклику”, які пропонувалося встановлювати в тих будівлях де технічно не можливо улаштування спеціальних пандусів для інвалідів-візочників. 

      Обговорювалась інформація по  забезпеченню певних категорій громадян візками, милицями, протезно-ортопедичними послугами, санаторно-курортними путівками, тощо.

     Проблему відношення суспільства до  людей з інвалідністю була озвучена  Бондаренком  Ю.Г.  Він вніс пропозицію про необхідність більшого висвітлення  у  засобах масової інформації питань, які стосуються  маломобільних груп населення, бо це не тільки особи, які мають інвалідність, а ще пенсіонери, вагітні жінки, мами з дитячими візочками, та інші.

    З заключним словом виступив голова міської ради Теличко В.О., який  наголосив на  необхідності забезпечення доступністю  маломобільних груп населення та урахуванні вимог передбачених законодавством та пропозицій отриманих під час роботи круглого столу в процесі розвитку   інженерно-транспортної інфраструктури міста.