Веб-портал міста Люботин » Головна » «Суспільство за боротьбу проти наркоманії»

 «Суспільство за боротьбу проти наркоманії»
Автор: Chekardina   Додано:16 червня 2014   Переглядів:706   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«Суспільство за боротьбу проти наркоманії»

   

За оцінками фахівців зараз у світі налічується приблизно 200 млн. наркоманів. Іноді називають цифру в декілька разів більшу. 

Сьогодні у містах України  60% хлопчиків і 20% дівчат віком 15-17 років вже спробували  наркотики. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства і взяти відповідальність за долю країни, а не руйнувати себе! Хто це зупинить? МИ – всі разом!

Як має проводитися боротьба з наркотиками? У першу чергу — це профілактика.

Виступаючи проти наркотиків треба доносити молоді, що можна бути щасливими й веселими від природи. Потрібно лише визначити правильні цілі й присвятити їх досягненню час, докласти зусиль, навчитись чогось і потренуватися, щоб їх втілити. Хороші стосунки дітей з батьками мають велике значення в боротьбі проти наркотиків і в підтримці на низькому рівні споживання наркотиків. Батьки повинні спілкуватися з дитиною. Дитина повинна зрозуміти, що вживати наркотики — це аморально та не модно.

Бесіди з юнаками і дівчатами, пов'язані з проблемою наркоманії, повинні бути побудовані так, щоб загострити увагу на небезпеці психологічної деградації людини, що приймає наркотики. Необхідно довести юним, що паралельно із звичкою до наркотику, відбувається різке погіршення здоров»я, заниження інтересів, відрив від близьких та рідних. Вся інформація в організованих масових заходах для юнацтва і молоді необхідна для того, щоб вчасно запобігти намірам спробувати наркотик, і уявлення про те, що одноразовий прийом наркотику безпечний – помилкове, адже з цього і починається, в основному, безповоротне захворювання.

Виступаючи проти наркотиків, ми маємо розуміти, що ті, хто вживає наркотики- лише є жертвами наркотиків, яким ми маємо допомогти.

 

Начальник відділу

Люботинського МЦСССДМ

Тридуб І.Є