Веб-портал міста Люботин » Головна » КУРИТИ, АБО НЕ КУРИТИ?

 КУРИТИ, АБО НЕ КУРИТИ?
Автор: Svetlana   Додано:4 серпня 2014   Переглядів:966   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

   Про шкоду куріння сказано чимало. Проте занепокоєння вчених і лікарів, викликане поширенням цієї згубної звички, зростає.

  За останні 20 років частка курців збільшилася. В останні роки спостерігається чітка тенденція до збільшення поширення тютюнопаління серед молоді та більш раннього початку регулярного куріння. Особливо помітно збільшується поширення куріння серед молодих жінок. Ціни на тютюнові вироби в Україні залишаються одними з найнижчих у світі. Широкий ціновий діапазон і зниження вартості ціни сигарет щодо інших споживчих товарів обумовлюють економічну доступність сигарет для всіх груп населення за розмірами доходів.

   За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні від причин, пов'язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають близько 300 тисяч чоловік. Це більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІД.

  Дослідженнями доведено, у чому шкода куріння. У димі тютюну міститься більше 30 отруйних речовин: нікотин, вуглекислий газ, окис вуглецю, синильна кислота, аміак, смолисті речовини, органічні кислоти та інші.

   Тютюновий дим на дуже короткий час знімає відчуття втоми і з кожною сигаретою цей проміжок часу коротшає. Настає момент, коли втома вже не знімається. І людина опиняється все далі і далі від мети: замість очікуваного припливу сил, викурена сигарета все більше і більше ускладнює виконання роботи, притупляючи діяльність мозку. Більшість курців, зайнятих розумовою працею, знають зі свого досвіду, що до кінця робочого дня сигарета не тільки не допомагає відновленню працездатності, але викликає головний біль, неможливість зосередитися. Куріння послаблює імунітет, веде до розвитку хронічних, алергічних та респіраторних захворювань.

Отже. Палити або не палити? Вибір за тобою!!!

 

Начальник відділу

Люботинського МЦСССДМ

Тридуб І.Є.