Веб-портал міста Люботин » Головна » ПФ: Інформація для громадян, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей

 ПФ: Інформація для громадян, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей
Автор: Chekardina   Додано:11 листопада 2014   Переглядів:1065   Категорія - [Головна, Переселенцям]
 
 (голосів: 1)

Інформація для громадян, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей

 

У зв’язку з прийняттям 7 листопада 2014 року постанови Кабінету Міністрів України № 595 “Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей” щодо здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції прийняття заяв про переведення пенсійних справ, призначення пенсій, виплату допомоги на поховання, недоотриманої пенсії від осіб, місце поживання яких зареєстровано на територіях проведення антитерористичної операції, проводиться за місцем перебування таких осіб на обліку відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №509, що підтверджується довідкою, копія якої залишається в органах Пенсійного фонду України.

Для отримання вказаної довідки необхідно звернутись до органів соціального захисту населення в районах м. Харкова та Харківської області, де пенсіонер фактично перебуває. 

Для отримання пенсії в органах Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання необхідно надати заяву про запит пенсійної справи до управління Пенсійного фонду України в районах м. Харкова та Харківської області, де пенсіонер перебуває на обліку та фактично проживає.

Документи, що підтверджують факт проживання за зазначеною в заяві адресою, не вимагаються.

 

Основні документи, які необхідно мати при собі:

- паспорт;

- посвідчення отримувача пенсії, (за наявності);

- довідка про присвоєння ідентифікаційного коду.

-довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (видається органами соціального захисту населення).

До заяви додаються копії зазначених документів.

 

Органом Фонду формується запит на електронну пенсійну справу.

За даними електронної пенсійної справи виплата пенсії провадиться з місяця, наступного за місяцем припинення її виплати за попереднім місцем проживання.

Пенсію за місцем фактичного перебування (проживання) можливо отримати через підприємство поштового зв’язку або через обрану банківську установу, з яким органом Фонду укладено відповідний договір.

Адреса Управління соціального захисту населення в м.Люботин, вул.Радянська, 41.

 

Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі (м. Люботин)