Веб-портал міста Люботин » Головна » Святкування Дня залізничника

 Святкування Дня залізничника
Автор: Chekardina   Додано:11 листопада 2014   Переглядів:1189   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Святкування Дня залізничника

5 листопада в залі Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту зібралися багато залізничників Локомотивного депо, ліцею, ветеранів Південної залізниці, мешканців міста, з тим, щоб відзначити свято – День залізничника.

До вітального слова на сцену запросили особливого чоловіка з 25-річним стажем роботи на Південній залізниці, який пройшов трудовий шлях від будівельного майстра до головного інженера будівельно-монтажних робіт Південної залізниці. У 1989 р. він визнаний кращим будівельним майстром залізниць Радянського Союзу, за розвиток залізничного транспорту України нагороджений відзнакою Укрзалізниці, орденами Слави ІІІ-го та ІІ-го ступеня, а також Золотим знаком за розвиток Південної залізниці. Це – Люботинський міський голова Володимир Олексійович Теличко. Він поділився спогадами розвитку Південної залізниці, відзначив значний вклад залізничників нашого міста Люботина у роки Другої Світової війни та в тяжкі післявоєнні роки.

Так, у далекому 1960 р., коли десятки тисяч людей загинуло та було травмовано під час землетрусу в Ташкенті, Люботинські залізничники одні з перших доставили ешелон з гуманітарною допомогою. Будівництво БАМу не обійшлося без допомоги Південної залізниці і залізничників Люботинського вузла. У 80-і роки Люботинські залізничники рядового і офіцерського складу брали активну участь у афганських та чорнобильських подіях.

За допомогою керівництва Укрзалізниці і Південної залізниці було проведено значні роботи у м. Люботині, такі як реставрація залізничного вокзалу, збудовано перехідний міст.

У швидкісному русі, який відкрито на початку 2000 року, першопрохідцями були Люботинські залізничники.

Від імені Народних депутатів України Віктора Миколайовича Остапчука, Володимира Михайловича Кацуби та начальника Південної залізниці Миколи Григоровича Уманця щиро привітав з Днем залізничника Володимир Олексійович та нагородив грамотами і подяками від Люботинського виконавчого комітету кращих працівників залізниці.

Начальник моторо-вагонного депо Люботин Святослав Станіславович Гаврилюк у своєму виступі сказав: «Ви дійсно заслуговуєте на повагу, щиро дякую за вашу нелегку працю, професіоналізм. Вами зроблено чимало для нашого моторо-вагонного депо, а взагалі і по всій Укрзалізниці». Він побажав хорошого настрою, кріпкого здоров’я, подальших успіхів.

На сцені Люботинського ліцею залізничного транспорту артисти Сумської обласної  філармонії порадували своїми виступами присутніх на цьому святі.

 

 

Святкування Дня залізничника

 

 

 

 Микола Пархоменко – керівник прес-центру Люботинської ветеранської організації