Веб-портал міста Люботин » Головна » Робота «Дитячої філармонії» Люботинської ДМШ

 Робота «Дитячої філармонії» Люботинської ДМШ
Автор: Chekardina   Додано:6 березня 2015   Переглядів:834   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 Робота «Дитячої філармонії» Люботинської ДМШ

 

В цьому навчальному році у «Дитячій філармонії» Люботинської дитячої музичної школи з’явився новий захід – урок-лекція.

 Уроки-лекції патріотичного виховання, присвячені 70-річчю Перемоги у ІІ Світовій війні проведені 25 та 27 лютого 2015 р. Учні молодших та старших класів поринули у подорож по сторінках війни, відтворених за допомогою відео кліпів та відео презентацій з музикою та піснями            воєнних років.

На лекції пролунали твори «Жди меня» К.Симонова, «Синий платочек» Є.Петербурського, «В землянке» А.Суркова та К.Листова, «Темная ночь» М.Богословського», «На поле танки грохотали», фрагменти Симфонії № 7 Д.Шостаковича тощо.

Присутні дізнались про історії створення музичних творів, що розкрили різні сторони бойових дій та життя тилу, познайомились з творчими постатями артистів-харків’ян, учасників війни – К.Шульженко та М.Бернеса.

Про високу ціну, яку народ заплатив за Перемогу, розповіли пісні, створені у післявоєнні роки. «Вальс фронтової медсестри» Д.Тухманова, «Балада про солдата» В.Соловйова –Сєдого, пісня-реквієм «Степом, степом» А.Пашкевича, «Балада про матір» Є.Мартинова та «Балада про мальви» В.Івасюка.

Спогади про військові події минулих років довели, що найвищою цінністю є людське життя та  мир. Необхідно шанувати та пам’ятати героїчні подвиги ветеранів, завдяки яким життя триває.

Викладач ДМШ

Імаметдінова О.Ф.

 

Робота «Дитячої філармонії» Люботинської ДМШ