Веб-портал міста Люботин » Головна » Торгівля людьми існує

 Торгівля людьми існує
Автор: Svetlana   Додано:10 березня 2015   Переглядів:804   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

Україна, за даними МОМ, є лідером Східної Європи за чисельністю постраждалих!!!

 

   Торгівля людьми — протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці: це сучасна форма рабства.

 

Торгівля людьми поряд з торгівлею та зброєю та наркотиками є злочинним бізнесом, який приносить величезні прибутки і одночасно є джерелом фінансування інших злочинів.

За оцінками Центру безпеки людини щорічно в рабство потрапляють 4 млн. А за даними ОБСЄ, в Україні понад 30 тис. осіб щорічно стають жертвами торгівлі

Жертвами торгівлі людьми є і жінки, і чоловіки, і приблизно в одному випадку з п'яти жертвами работоргівців стають діти.

За даними ЮНІСЕФ жертвами торговців людьми щорічно стають 1, 2 млн. дітей.

 

Групи ризику

Незаміжні (у тому чіслі розлучені) жінки або одінокі матері; Молодь, зокрема діти вулиці, діти-сироти, діти - віхідці із неблагополучних сімей; Трудові мігранти (зокрема - нелегальні); Особи, які зізналася насильства в сім'ї; Члени малозабезпеченіх сімей; Безробітні особи ПРАЦЕЗДАТНОГО віку; Особи з проблемами здоров'я; Особи, які нелегально віїжджають за кордон або нелегально в'їхалі чи перебувають на территории України; Особи, які корістуються послугами шлюбних агенцій; Особи, які працюють у модельній сфері та сфері розваг; Особи, які займаються простітуцією; Особи, які мають проблеми залежних.

 НАСЛІДКИ трогівлі людьми для людини

Важка, низькооплачувана праця   Життя в атмосфері страху і насильства   Незахищеність   Життя далеко від сім'ї   Алкогольна / наркотична залежність;

Штраф або тюремний термін   Депортація   Високий ризик травматизму   Неможливість отримати своєчасну медичну допомогу   Підірване здоров'я Небезпечні хвороби (ВІЛ / СНІД, Туберкульоз; Інфекційні хвороби, ІПСШ)   Психічні розлади, психологічна травма (Страх, Почуття безпорадності, Агресія, Провали в пам'яті, Почуття провини, Депресія, Суїцидальні наміри) Переоцінка цінностей Стигматизація після повернення додому Потенційний ґвалтівник   Смерть

 

Торгівля людьми існує

 

Щоб не потрапити на «гачок» до торгівців: 

1. Перед тим, як їхати за кордон, потрібно взяти з собою номери телефонів неурядових організацій, які допомагають мігрантам у випадку якихось негараздів та номери телефонів Посольства України у тій країні, до якої Ви їдете.

2. Залишати копії паспорту своїм рідним, ще одну мати при собі.

3. Крім цього обов'язково має бути оформлена робоча віза.

4.Підписувати трудову угоду людина має на зрозумілій їй мові у двох примірниках.

 

Люботинський МЦСССДМ