Веб-портал міста Люботин » Головна » До дня народження С. Шумицького

 До дня народження С. Шумицького
Автор: Chekardina   Додано:20 березня 2015   Переглядів:1181   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

До дня народження С. Шумицького 


20 березня 2015 р. виповнюється 78 років від дня народження Станіслава Шумицького - гордості і слави міста Люботина. Поезія С. Шумицького перейнята любов’ю до нашої землі, до нашого краю, до людей. Талановитий поет був членом спілки письменників України і членом спілки журналістів. За коротке, сповнене творчістю життя Станіслава вийшли друком три збірки – “ Ознаки вірності ” (1963 рік ), “ Сорок ударів серця ” (1966 рік ), “ Герої приходять у пісню ” (1971 рік ). Була й четверта , але її не встигли надрукувати. В перших числах січня 1974 року Шумицький Станіслав трагічно загинув.

 У 2007 року у селищі Караван біля входу до Караванської ЗОШ відкрито меморіальну дошку українському поету, на якій – портрет поета, напис : „ Шумицький Станіслав Васильович, 1938 – 1974”, та вірші із його збірки „ Ознаки вірності ”:

 „ Я залишу вам свій автограф

 Та присвятив скупий куплет.

 Я коханого краю біограф

 І хіба що трохи поет ”

 

Його вже немає понад 40 років, але він у наших душах і серцях. Він завжди був сміливим і прямим, справжнім поетом і людиною, що змушує задуматися, як ми живемо, пригадати, яке коротке життя і яке воно прекрасне.

 

До Вашої уваги робота Валентини Кривенчук «Станіслав Шумицький та його середовище»: krivenchuk-v.doc [120 Kb] (cкачувань: 28)