Веб-портал міста Люботин » Головна » ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПЕРЕЇЗД- ЗОНА НЕБЕЗПЕКИ !

 ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПЕРЕЇЗД- ЗОНА НЕБЕЗПЕКИ !
Автор: Svetlana   Додано:10 липня 2015   Переглядів:843   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

   В останній час на залізничних переїздах склався складний стан із забезпеченням безпеки руху поїздів та автотранспорту. По причині постійних порушень водіями автотранспортних засобів «Правил проїзду через залізничні переїзди» за 2014 рік та І півріччя 2015року  в межах  Південної залізниці допущено 6 випадків  зіткнення  поїздів з автотранспортом  на переїздах та 2 поза зоною переїзда, під час яких травмовано 6 осіб та 12 загинуло. В результаті  цих дорожньо – транспортних подій розбито та пошкоджено 7 транспортних засобів.  Всі випадки сталися по вині водіїв автотранспортних засобів, які умисно ігнорують діючі правила. При цьому обладнання переїздів забезпечувало безпечний пропуск автотранспорта.

  У червні місяці поточного року (Південного-Західна залізниця) на переїзді з черговим працівником, що обладнаний 4-ма шлагбаумами сталося зіткнення пасажирського поїзда сполученням Київ- Івано-Франківськ із причіпним обладнанням (навісна дискова борона) великогабаритного трактора по причині порушення водієм проїзду через залізничний переїзд, а саме водій не маючи дозвільних документів на проїзд великогабаритного засобу через переїзд, що є порушенням п.4 «Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів залізничними переїздами», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 року № 582, та змін до них і незважаючи на заборонні показники вогнів світлофора виїхав на проїзну частину переїзду де зупинився перед закритими основними шлагбаумами.

    В межах міста Люботин діють всього 2  переїзди з охороною 23 км (зупинка Водяне) та  27 км (зупинка Любівка) на яких за 6-ть місяців 2015 року  допущено по 1 випадку порушень.

   У зв»язу з вищезазначеними випадками порушень серед водіїв  авто підприємств  Південної залізниці проводиться роз»яснювальна робота про недопущення випадків порушень «Правил проїзду через залізничні переїзди» та поведінку їх  в межах залізничних колій.

Керівництво дистанції колії нагадує всім громадянам, що відповідальність водіїв транспортних засобів за порушення правил проїзду  через залізничні переїзди передбачено статтею 123 КУпАП:

«Стаття 123. Порушення особами, які керують транспортними засобами, правил руху через залізничні переїзди крім другої та третьої статті тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

   В’їзд на залізничний переїзд особою, яка керує транспортним засобом, у випадках, коли рух через переїзд заборонений тягне за собою накладення штрафу від п’ятидесяти до семи десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або позбавлення права керування транспортними засобами на  строк від шести  місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного  засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

   Порушення,  передбачене частиною другою цієї статті, вчинене водієм транспортного засобу під час надання послуг з перевезення пасажирів або під час перевезення небезпечних вантажів тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

    Пам’ятайте, що лише дисципліна на транспорті зможе зберегти  життя людей!

 

В.о. начальника   дистанції колії

О.В.Орєхов