День Усиновлення
Автор: Svetlana   Додано:2 жовтня 2015   Переглядів:1000   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«Діти надають вашому життю наповненість, яка без них неможлива»

— Джек Ніколсон

  30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.

Це свято батьків і дітей, соціальних працівників та усіх причетних до цієї благородної справи, хто працює від гаслом: ”Чужих дітей не буває”. 
 У день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі - мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми - відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими.
  Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі, батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.
   Батьківство - це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини, та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина, – це родина назавжди.
    День усиновлення в Україні є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.
Усиновлення – тема надзвичайно публічна. Це пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Стало доброю традицією  святкування Дня Усиновлення з прийомними родинами нашого міста. 29 вересня 2015 року у приміщенні Люботинської дитячої музичної школи відбувся захід на тему: «Без любові, віри та надії немає щастя й затишку, мудрості в родині!». Діти із прийомних сімей з нетерпінням чекали на нього і підготували свої виступи. Поваліхін Віктор, Хасенов Денис, Курмаз Богдан, Курмаз Микола та Курмаз Матвій. За активну участь у підготовці та проведенні свята батьків і дітей було нагороджено подяками. Зеленська Олена, студентка ЛПЛЗТ, читала власні вірші, які нікого не залишили байдужими. Конова Луїза, Безрук Марія, Сухина Любов та Прибилов Денис подарували глядачам свої чудові виступи. На святі були присутні почесні гості: секретар Люботинської міської ради Гільова Лариса Василівна, заступник міського голови з питань діяльності органів ради Кравченко Наталія Володимирівна, начальник відділу у справах молоді та спорту Лазоренко Світлана Іванівна, заступник директора з виховної роботи Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту Дякунчак Наталія Ярославівна. Для організації заходу надав благодійну допомогу почесний громадянин міста – Кандауров Анатолій Іванович. Очі дітей горіли веселими вогниками…

   Цей рік є рекордним по створенню прийомних сімей та влаштуванню в них дітей. За 9 місяців 2015 року у місті створено 2 прийомні сім’ї та в них влаштовано по 2 дітей, які залишилися без батьківського піклування; усиновлено гр. України 3 дітей, 2 – іноземцями, 1 дитину влаштовано у родину піклувальника.

  Зробіть перший крок, зверніться до Служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради (вул. Ушакова, 1-а, тел. 741-01-99). Працівники Служби нададуть Вам більш детальну інформацію. 

 
 
 
 

Головний спеціаліст служби у справах дітей

виконавчого комітету Люботинської міської ради

Глущенко Л.Є.