Веб-портал міста Люботин » Головна » Соціальна співпраця

 Соціальна співпраця
Автор: Svetlana   Додано:18 листопада 2015   Переглядів:889   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

17 листопада 2015 року в актовій залі виконавчого комітету Люботинської міської ради пройшов круглий стіл «Соціальне партнерство. Співпраця закладів освіти зі службами міста». Захід проводився під головуванням заступника міського голови Н.В.Кравченко. На круглому столі були присутні представники соціальних служб та закладів  міста: УПЗН, ССД, МЦСССДМ, відділ у  справах молоді та спорту, КЗОЗ, КЗМЦФЗН «Спорт для всіх» та ДЮСШ, а також  спеціалісти відділу освіти, завучі з вихованої роботи ЗНЗ та громадські інспектори з охорони дитинства. Під час засідання були розглянуті наступні питання:

  1. Про виконання спільного плану роботи щодо профілактики негативних явищ серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Люботина на 2015/2016 навчальний рік.
  2. Забезпечення медичного супроводу спортивних заходів.
  3. Підготовка до оздоровчого періоду 2016 року. 
  4. Про виявлення та взяття на облік  сімей та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, які жебракують, вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих.
  5. Про організацію та проведення у місті акції «16 днів проти насильства», Всеукраїнського тижня права у 2015 році.
  6. Про співпрацю навчальних закладів міста із службами міста при проведенні у грудні 2015 року місячника «Молодь за здоровий спосіб життя».
  7. Організація та проведення загальноміських спортивних змагань протягом третьої декади листопада та грудня 2015 року.

Особлива увага була приділена роботі із сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах. Це питання завжди перебуває під пильним контролем соціальних служб і потребує злагодженої роботи, як служб соціальних служб у частині супроводу таких сітей, так і збоку закладів освіти та медицини, у частині виявлення таких сімей. Головний  лікар КЗОЗ «Центру первинної медико-санітарної допомоги»  Євдокімова І.А. наголосила, що сімейні лікарі та педіатри закладу здійснюють ретельну роботу щодо виявлення таких сімей, з особливою увагою обстежують та контролюють стан здоров’я таких дітей, а також оперативно інформують служби у разі потреби захисту здоров’я цих дітей. Також повідомила, що медиками за період з 01.09.2015 року ведеться нагляд за 23 такими родинами.

Було обговорено питання щодо залучення спеціалістів різних служб до проведення  заходів з учнями ЗНЗ з правової просвіти, профілактики насильства в сім’ї, а також формування здорового способу життя. Також можливість залучення до цих заходів представників  громадських організацій, які опікуються вищезазначеними питаннями.

Представникам закладів освіти було надано інформацію щодо загальноміських спортивних заходів, проведення яких заплановано на грудень 2015 року. Директором КЗЦФЗН «Спорт для всіх»  Удянським Ю.В. розроблено Положення про ці спортивні заходи, а також він повідомив про поновлення у цьому навчальному році роботи міського шахово – шашкового клубу,який уже 2 роки  працює у місті, і перше заняття заплановано на  21.11.2015 року.    

Робота під час заходу була плідною, усі проблемні питання вирішено.      

   

Начальник відділу у справах молоді та спорту

С.І.Лазоренко