Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація для осіб, які звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, з числа інвалідів

 Інформація для осіб, які звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, з числа інвалідів
Автор: Svetlana   Додано:26 листопада 2015   Переглядів:860   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Шановні громадяни!

 

  За сприяння державної служби зайнятості Ви маєте можливість одноразово отримати ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці у випадку, якщо Ви звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, з числа інвалідів, та відповідаєте наступним вимогам:

-не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітний;

-не набули права на пенсію відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб";

-не отримували ваучер раніше;

-не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

-маєте професійно-технічну або вищу освіту.

На підставі ваучера здійснюється

перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовка на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.

Навчання здійснюється

професійно-технічними та вищими навчальними закладами, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на провадження діяльності з надання освітніх послуг, за затвердженим Міністерством соціальної політики України переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Особа здійснює вибір

професії, спеціальності за переліком, затвердженим Мінсоцполітики, а також форми та місця навчання.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також надає:

  • паспорт;
  • трудову книжку (дублікат трудової книжки). У разі, коли трудова книжка зберігається у роботодавця, подається її копія, засвідчена роботодавцем. У разі відсутності трудової книжки або відповідних записів в ній подається довідка чи цивільно-правовий договір, що підтверджують період зайнятості особи;
  • документ про професійно-технічну або вищу освіту (дублікат такого документа);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від його прийняття);
  • копію посвідчення учасника бойових дій, копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та, у разі наявності, індивідуальну програму реабілітації.

З зазначених документів у присутності особи знімаються копії, які засвідчуються її підписом.

Рішення про видачу ваучера

приймається центром зайнятості не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання вищезазначених документів. Центр зайнятості інформує особу про прийняте рішення щодо видачі ваучерів протягом трьох робочих дня з дня його прийняття.

Для отримання ваучера Вам необхідно

звернутися до центру зайнятості протягом п’яти робочих днів з дня надходження відповідного повідомлення.

Договір про навчання

укладається між навчальним закладом та особою протягом 90 днів після видачі ваучера.

Навчальний заклад інформує

центр зайнятості, який видав ваучер, про виконання особою умов договору про навчання, зокрема відвідування занять і виконання навчальної програми.

У разі дострокового припинення занять без поважних причин

особа відшкодовує протягом 30 робочих днів шляхом перерахування на рахунок навчального закладу частину його витрат за період фактичного навчання.

Видача ваучерів особам здійснюється

відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» (зі змінами). Перелік професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від25.06.2015 № 661, що зареєстрований в Міністерстві юстиції України  09 липня 2015 року за № 817/27262.

 

За більш детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до спеціалістів найближчого центру зайнятості державної служби зайнятості!