"Школа життя"
Автор: Chekardina   Додано:16 лютого 2016   Переглядів:763   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

15 лютого 2016 року  на базі Люботинського НВК № 2 пройшло перше заняття навчальної програми для молоді та юнацтва «Школа життя», яку проводять у районах та містах Харківської області спеціалісти Комунальної установи «Харківський обласний центр молоді» та навчальний центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Програма покладає перед собою наступні задачі:

  • Теоретична та практична підготовка молоді з дисципліни “Основи цивільного захисту”;
  • Ознайомлення з порядком дій при оповіщенні населення про надзвичайні ситуації;
  • Військово-патріотичне виховання підростаючого покоління, шляхом пропаганди військової служби;
  • Професійна орієнтація на вибір професії рятівник.

На заході, що проводився у НВК № 2 приймали участь учні 5 – 7 класів близько 50 дітей. Старший викладач навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Шевчук О.Г. ознайомив учнів з діяльністю служб ДСНС, з основами Цивільного захисту України, зокрема способів та засобів захисту населення від наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, сучасних засобів ураження, вражаючої дії основних небезпечних  хімічних  речовин,  які  використовуються у промисловості та сільському господарстві. Продемонстрував призначення та функції рятувальних засобів та приладдя, яке використовують у своїй роботі рятувальники.

Також було проведено практичне заняття на якому учні могли одягти форми особистого захисту пожежного, хімічного захисту, рятувальних засобів на воді, а також мотузкової переправи.

Це було перше заняття школи у нашому місті, протягом 2016 року заплановано проведення таких заходів ще у декількох навчальних закладах міста. А також у травні планується виїзд групи учнів до Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, що розташований у м. Мерефа для участі у змаганнях юних рятувальників та більш детальних практичних занять з технічними засобами і технікою рятувальників.

 

"Школа життя"

 

"Школа життя"

Начальник відділу у справах молоді та спорту

С.І.Лазоренко