Веб-портал міста Люботин » Головна » Першоцвіти — перша посмішка весни! Не знищуйте їх!

 Першоцвіти — перша посмішка весни! Не знищуйте їх!
Автор: Svetlana   Додано:10 березня 2016   Переглядів:1206   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Першоцвіти — перша посмішка весни! Не знищуйте їх!

  З приходом теплих весняних днів з під снігу пробиваються перші первістки оновленої землі, тендітні квіти – провісники весни. Ранньоквітучі рослини – безцінний дар природи, прикраса лісів. Як мало ми знаємо про ці дивні рослини – першоцвіти. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались.

  Першоцвітами називають низку видів дикорослих рослин, що квітують наприкінці зими та на початку весни: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів (крокуси), проліска дволиста, примули та ін. Хоча деякі досить поширені на нашій території, але загалом вони є рідкісні, знаходяться на межі зникнення, і взяті під особливу охорону держави, занесені до Червоної книги України. Тобто за жодних обставин збір та торгівля ними заборонені і караються законом.

  Переважно більшість рідкісних рослин, що занесені до Червоної книги України, зникають через винищення їх людиною.

  Виконком Люботинської міської ради попереджає, що на підставі листа Міністерства екології та природних ресурсів України на даний час проводиться рейдова операція «Першоцвіт».

  За порушення Порядку придбання чи збуту  рідкісних рослин занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за ст. 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від 1700 грн до 3655 грн.

Тому просимо всіх небайдужих прислухатися до порад, а ще краще – до свого розуму і совісті, та активно підтримати зусилля для збереження нашого майбутнього та майбутнього наших дітей і всіх наступних поколінь. Ще змалечку  навчити дітей відчувати та оберігати цю надзвичайну красу. Розвинути почуття дбайливого господаря своєї землі. Формувати у підростаючого покоління природоохоронні навички, прищепити елементарні поняття екологічної культури.

  Всі ці квіти потребують нашого захисту. Не знищуйте квіти! Ми закликаємо всіх: малечу, юних, дорослих та людей поважного віку, — бережіть світ, що оточує вас, бо тільки краса врятує його.

                                                                                    Виконком