Веб-портал міста Люботин » Головна » Україна – космічна держава

 Україна – космічна держава
Автор: Chekardina   Додано:22 березня 2016   Переглядів:1008   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Україна – космічна держава


З давніх-давен люди вдивлялись в безмежність зоряного неба. І мріяли, мріяли, мріяли... Ці мрії знаходили відображення в об'єднанні зірок в сузір'я і створенні про них міфів, у казкових килимах-літаках. Ці мрії допомогли подолати земне тяжіння і  освоювати космос.

12 квітня 1961року весь світ облетіло повідомлення, що  на орбіту навколо Землі було виведено перший в історії космічний корабель-супутник "Восток" з людиною на борту, який пілотував Юрій Олексійович Гагарін (позивний - "Кедр"). Лише 108 хвилин тривав його політ, але кожна з цих хвилин була відкриттям невідомого. Так на Землі з'явилася нова професія – космонавт.

У 2016 році весь світ буде відзначати 55-ту річницю першого польоту людини у космос.

Гиївською бібліотекою-філією №2 було розроблено цикл заходів, присвячених цій даті, у рамках якого 21 березня було проведено інформаційну годину "Україна – космічна держава". На заході були присутні мешканці с. Гиївка, працівники КЗОЗ Центр первинної медико-санітарної допомоги "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Гиївка", молоді мами і працівники Харківського обласного центру матері і дитини.

На захід запросили майстра спорту України з  ракетомодельного спорту Гахова Олега Олександровича, який цікаво розповів про моделі ракет, відповів на запитання відвідувачів.

Проведення інформаційної години було приурочене 55-й річниці дня пам'яті нашого земляка, харків’янина, Валентина Васильовича Бондаренка, який був у складі першого загону космонавтів. Присутні ознайомилися з його біографією, вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

 

         Зав. Гиївською бібліотекою філією №2 Мельник С.В.

 

 

Україна – космічна держава