Веб-портал міста Люботин » Головна » Засідання круглого столу «Бізнес, влада і громада – співпраця на розвиток території громади міста Люботин»

 Засідання круглого столу «Бізнес, влада і громада – співпраця на розвиток території громади міста Люботин»
Автор: Svetlana   Додано:13 квітня 2016   Переглядів:802   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Засідання круглого столу «Бізнес, влада і громада – співпраця на розвиток території громади міста Люботин»

 

  Нещодавно проходило засідання круглого столу «Бізнес, влада і громада – співпраця на розвиток території громади міста Люботин», в якому взяли участь  представники міської влади та підприємці міста.

  Метою заходу було вирішення спільних найактуальніших проблем міста, адже саме бізнес вносить вагомий вклад у збільшення загальних обсягівнадходження до міського бюджету, підвищує добробут громади шляхом залучення широких верств населення до діяльності. 

  Міський голова Лазуренко Л.І. відзначив, що основними завданнями, які ставить перед собою міська рада на сьогоднішній день, є наповнення дохідної частини бюджету, створення нових робочих місць, підвищення рівня середньомісячної заробітної плати. Також окреслив план розвитку територіальної громадим. Люботин у 2016 році та наголосив на найважливіших програмах:  будівництво комплексу по переробці ТПВ, реконструкція вуличного освітлення із застосуванням світлодіодних світильників в центральній частині міста, прийняття ДЗ «Відділкова лікарня ст. Люботин» СТГО «Південна залізниця» до комунальної власності міста,відновлення беззбиткової роботи ВУКГ ЛМР (об’єднання комунальних підприємств КП «Ритуал» та ВУКГ ЛМР), придбання установки для здійснення поточного ремонту доріг міста, фінансування Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту, яке раніше здійснювалося з державного бюджету, розгляд можливості відновлення роботи міського клубу як культурного центру.

  Начальник відділу місцевого економічного розвитку Кудря І.С., проінформувала, що у місті працює  1336 суб’єктів підприємницької діяльності, які забезпечують роботою майже близько 2 тис. мешканців міста. Ними сплачено 26,6 % надходжень до бюджету. Також наголосила на необхідності дотримуватися Правил роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, проводити роботи по благоустрою території біля своїх об’єктів, в тому числі і освітлення.

  Керуюча справами виконкому Приходько Т.Г. звернула увагу підприємців на необхідність заміни табличок з перейменованими назвами вулиць на об’єктах підприємницької діяльності, та своєчасної сплати податків до місцевого бюджету, як найпершої запоруки розвитку міста.

  Радник міського голови Рубан В.В. доповів присутнім про підготовку та подання інвестиційних проектів від м. Люботина до обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє». Також запропонував підприємцям біля своїх  комерційних об’єктів облаштувати велопарковки.

   Підприємці висловили своє бачення по покращенню інвестиційного клімату в місті з метою сприяння сталому розвитку громади.

Засідання круглого столу «Бізнес, влада і громада – співпраця на розвиток території громади міста Люботин»

Радник міського голови

Куденко Л. В.