Веб-портал міста Люботин » Головна » Міжнародний день пам’яток історії та культури

 Міжнародний день пам’яток історії та культури
Автор: Chekardina   Додано:18 квітня 2016   Переглядів:1111   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

Міжнародний день пам’яток історії та культури 

 

           Важливим складником історичної пам’яті будь-якої нації та народу є культурна спадщина. Тому в усьому світі 18-го квітня відзначають Міжнародний день історії та культури.

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться.

          На території Харківської області налічується 16 населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України. Місто Люботин входить до їх числа.

          На його території знаходяться дві пам’ятки архітектури національного значення, які знаходяться під охороною держави: Міський парк (19 століття) та Комплекс споруд заміської садиби (князів Святополк-Мирських 1820-1901р.р.) в Гиївці, який включає в себе будівлю службового корпусу заміської садиби (1820р.), Палац заміської садиби (1820-1870р.р.), Парк заміської садиби зі ставком та багаторічними дубами (1883р.), Миколаївську церкву заміської садиби (1843р.), що в свою чергу теж є пам’ятками архітектури національного значення, та знаходяться під охороною держави.

Люботинська міська рада, з свого боку намагається в міру  можливостей та межах своїх повноважень надавати усіляке сприяння для збереження указаних  об’єктів культурної спадщини та їх пристосування  для виконання важливих соціальних функцій.

 

Начальник відділу з питань містобудування та архітектури  С.Г. Кравченко

 

Міжнародний день пам’яток історії та культури