Веб-портал міста Люботин » Головна » Інфотур «Люботин. На перехресті легенд»

 Інфотур «Люботин. На перехресті легенд»
Автор: Chekardina   Додано:4 травня 2016   Переглядів:898   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

       28 квітня обласним комунальним закладом «Харківський організаційно-методичний центр туризму» разом з Люботинським міським відділом культури та Люботинським краєзнавчим музеєм, в рамках проекту «Стежиною легенд Слобожанщини», було проведено  інфотур «Люботин. На перехресті легенд ».

       Люботин -  одне з найстаріших Слобожанських міст, де  існували та існують цікаві козацькі легенди, бунтарські мислі та нескореність перших поселенців з Правобережної України, лірична пісні кобзарів,революційний дух «Люботинської республіки», пошук сенсу життя толстовських комунівців і краса люботинської природи. Це сторічні діброви та тендітні березові гаї, це зелень лісів та трав, в яких нібито потонуло наше містечко. І в цій красі Люботин зберігає довгі роки святі пам’ятки архітектури.

       З метою вивчення Люботина та пропагування його серед туристів, було організовано цей захід, у якому взяли участь представники управління туризму ХОДА, обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, представники туристичних компаній, екскурсоводи, краєзнавці м. Харкова та Харківської області. У програмі туру були: екскурсія Старим Люботином і Гиївкою, з оглядом найстаріших храмів міста - Свято-Миколаївської та Свято-Вознесенської (Святої Параскеви) церкви, знайомство з експозицією краєзнавчого музею та етнографічної світлиці ЗОШ № 5, відвідування садиби князів Святополк-Мирських і рукотворного каскаду штучних ставків у міському парку.

        Після цього відбувся круглий стіл, на якому старі легенди,цікаві історичні факти, переказані місцевими краєзнавцями – Почесним громадянином м. Люботина, начальником відділу освіти Люботинської міської ради Стрільцем В.В., Почесним громадянином м. Люботина,членом Спілки журналістів України Пархоменком М.Д., учителем ЗОШ № 4 Мозговим С.В., Почесним залізничником, краєзнавцем Гонтарем Г.Д., надали поїздці особливий колорит і спонукали професіоналів до розробки нових цікавих маршрутів.

 

Інфотур «Люботин. На перехресті легенд»

 

Інфотур «Люботин. На перехресті легенд»

 

Інфотур «Люботин. На перехресті легенд»