Веб-портал міста Люботин » Головна » Профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом ЗППП

 Профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом ЗППП
Автор: Svetlana   Додано:17 травня 2016   Переглядів:7013   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом ЗППП


Сучасна статистика по бактерійних і вірусних ЗПСШ, як би не старалися статистики, не показує справжньої картини захворюваності. Часто люди не йдуть до лікарів тому, що не знають про свою хворобу: якщо сифіліс та гонорея  відомі спрадавна, мають явну симптоматику, їх бояться і лікують, то про таких нових венеричних захворюваннях, як хламідіоз, трихомоніаз, гарднерельоз, мікоплазмоз, багато хто навіть не підозрюють. Ці інфекції ї протікають практично безсимптомний, особливо у жінок. 
Тим часом нові венеричні хвороби небезпечні тим, що хворіють на них не тільки сексуальні партнери - вони передаються і плоду внутрішньоутробно, і через материнське молоко, і через слину при поцілунку, і при переливанні крові. 
Друга причина того, що ми навряд чи дізнаємося про всі хворих ЗППП, - відмова лікарів наших поліклінічних установ визнавати їх існування. Нові венеричні хвороби найчастіше проявляють себе запаленням. Лікарі ж в держустановах «по-старому» лікують будь-яке запалення ударною дозою антибіотиків. Якщо не допоміг один - призначать інший ... І людина від такого злочинного лікування часто стає інвалідом, не здатним зачати або виносити дітей, імпотентом ... 
Адже ЗППП з'явилися не водночас і не вчора. Люди в старовину жили, треба відзначити, в іншого екологічного середовища, і з багатьма з них справлялися внутрішніми силами організму. 
Сучасна урбанізація, аварія на Чорнобильській АЕС, поширення ядерних матеріалів, кислотні дощі - все це руйнівно діє на клітини імунної системи. У сучасних людей надзвичайно понижений імунітет, і статеві інфекціїї буквально атакували ослаблені організми. Лікарі-дерматовенерологи стверджують, що хламідіози, бактерійні вагінози і багато інших хвороб стануть бичем XXI століття, коли людство остаточно зрозуміє всі страхітливі наслідки цих інфекцій. 
Хвороби, що передаються статевим шляхом, відносяться до найбільш поширених у світі інфекційним захворюванням. Наприклад, гонореєю заражається більше 250 млн. чоловік в рік в усьому світі. 
Захворювання, що передаються статевим шляхом, на жаль, належать до найпоширеніших захворювань у всьому світі. Не до одним з найбільш поширених, а найпоширенішим. Навіть високорозвинені країни по захворюваності мало відстають, а за деякими показниками можуть і обганяти країни третього світу. Положення ж з «класичними» венеричними захворюваннями в колишніх союзних республіках, поряд з країнами Африки, Азії, Східної Європи, можна розцінювати як ЕПІДЕМІЮ. 
Глобальність і всеосяжну актуальність цього питання ніхто не сміє ставити під сумнів. Мета даної роботи - показати методи профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом. Адже попередити легше, ніж лікувати. Основні завдання - розкрити поняття ЗПСШ, показати гостроту проблеми і описати основні заходи профілактики. 

 

Завантажити повну версію документу: proflaktika-zahvoryuvan.rar [32.13 Kb] (cкачувань: 201)