Веб-портал міста Люботин » Головна » Всесвітній День охорони праці в 2016 році

 Всесвітній День охорони праці в 2016 році
Автор: Chekardina   Додано:31 травня 2016   Переглядів:926   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Всесвітній День охорони праці в 2016 році

 

      Щороку 28 квітня, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі, Міжнародна організація праці (МОП) відзначає Всесвітній день охорони праці. В усіх регіонах світу уряди, профспілки, організації роботодавців та спеціалісти-практики у сфері охорони праці організовують заходи з відзначення Дня охорони праці.

     В 2016 році День охорони праці проходить під девізом : “Стрес на робочому місці : колективний виклик”. Керівникам підприємств, установам,  організаціям   розіслані  звернення Оргкомітету та план заходів з підготовки та проведення    Дня охорони праці в місті.  На сайті міста  22.04.2016 року  розміщена вся інформація щодо  підготовки  та проведення Всесвітнього дня охорони праці .

      На підприємствах міста були визначені відповідні заходи та затверджені плани щодо їх реалізації.  Наради  з питань охорони праці, зустрічі з трудовими колективами на тему “Стрес на робочому місці: колективний виклик” пройшли на підприємствах міста: ВП «Моторвагонне депо Люботин», ВП « Люботинська колійна машинна станція»,   Відділ культури Люботинської міської ради, Водопровідно – каналізаційне комунальне управління, ТОВ “Караванський завод кормових дріжджів”, КЖРЕП,  Центральна міська лікарня, Центр первинної медико – санітарної допомоги, Люботинська міська державній лікарня ветеринарної медицини, Територіальний центр соціального обслуговування.

На підприємствах міста також оновлені куточки та стенди з охорони праці згідно теми.

       В Люботинській колійній машинній станції   були проведені   чотири тематичні зустрічі з трудовим колективом на тему “Стрес на робочому місці: колективний виклик

       В Люботинському професійному   ліцеї залізничного транспорту проведений конкурс “Кращий знавець правил охорони праці – 2016”,  відбулася виставка стіннівок на тему : “Стрес на робочому місці , безпека праці за професією”. Разом з учнями ліцею та студентами Української Інженерно – педагогічної академії проведено КВН з тематикою по охороні праці.

    В Виробничому підрозділі “Моторвагонне депо Люботин” відбулися  тематичні збори трудового колективу на тему: “Психологічні причини виникнення небезпечних ситуацій та нещасних випадків на виробництві. Реабілітація працівників після стресових ситуацій”.       Відділом культури проведений круглий стіл “Стрес на робочому місті: колективний виклик” .     

В закладах культури пройшла книжково - ілюстративна виставка «Причини виникнення стресу на роботі та його запобігання». В Харківському центрі професійної освіти Південної залізниці був проведений семінар – практикум для співробітників центру та слухачів на тему “Способи психологічної релаксації та відновлення психічного стану і життєвих сил організму. Методи психологічної корекції працівників залізничного транспорту “ за участю професійних практичних психологів. В Виробничому підрозділі “Люботинська  дистанція колії “відбулося 8 тематичних зустрічей з трудовими колективами на тему “Стрес на робочому місці: колективний виклик”. Проведено п’ять бесід в режимі “online” “Надаємо відповіді”

   Відділом освіти Люботинської міської ради на базі гімназії №1 проведена виставка робіт «Арт - терапія – оздоровлення мистецтвом», де були представлені роботи працівників освіти, працівників малих підприємств. У підборі супроводжуючих матеріалів надали допомогу працівники обкому профспілок Харківської області, працівники міської бібліотеки. На виставці було оформлено куточок зимового саду з відповідною літературою, вироби орегамі, вироби з бісеру та вироби ручного в’язання. “Вишиваю та відпочиваю” – так назвали частину виставки, яка  оформлена картинами на різну тематику вишитими бісером.  Вирізання ножицями візерунків “Витинанки”- прекрасний заспокійливий засіб, який допоміг не одній людині у важку хвилину. Заслуговує уваги куточок вишивки хрестиком на духовну тему – “Опановуйте нові духовні простори”. На виставці, під супровід класичної музики, можна було випити духмяного чаю та провести спокійно вільну хвилину. 

   Психологами Центру практичної психології та соціальної роботи відділу освіти Люботинської міської ради впродовж 2015/ 2016 навчального року було проведено 6 тренінгів на тему “Профілактика синдрому емоційного вигоряння. Конфлікт” з молодими керівниками навчальних закладів міста , з педагогами – вихователями ДНЗ №1 “Ялинка”, з педагогами міста , з заступниками директорів з виховної роботи .

    На підприємствах  міста проведені заходи з відзначення Всесвітнього дня охорони праці у цьому році  і в кожному колективі дізналися як сформувати культуру управління стресом на робочому місці, чи потрібно боротися з ним, як мінімізувати його вплив, як створити сприятливі умови праці на робочому місці адже стрес відноситься до основних хвороб, небезпечних для здоров’я людини у XXI  столітті. 

 

                                                                             Управління соціального захисту населення

                                                                            Відділ з питань праці та зайнятості населення