Веб-портал міста Люботин » Головна » Правила безпечної поведінки на воді

 Правила безпечної поведінки на воді
Автор: Chekardina   Додано:31 травня 2016   Переглядів:881   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Правила безпечної поведінки на воді


     Зараз погода нас не балує: дощі, прохолодно. Але тепло, сонячно, навіть жарко буде, на те воно і літо. Почнеться купальний сезон. Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок на воді.

               Але ми повинні пам’ятати, що нещасні випадки на воді трапляються при порушенні заходів безпеки. Щоб не було біди для себе і для всіх, хто нас любить,  поводитись на водоймах необхідно обачно і обережно. Купатися краще вранці або ввечері. Температура води повинна бути не нижче 17-19 С. Плавати у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5 хвилин.  При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин. Не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці.  При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що введе за собою припинення дихання. Купатися необхідно на  обладнаних пляжах, та якщо такого немає,  безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом та твердим чистим дном. Купаючись, пам’ятайте: не   влаштовуйте грубі ігри на воді, не підпливайте під тих, хто купається, не можна хапати їх за ноги, "топити"; подавати помилкові сигнали про допомогу.     

           А для малечі  є свої правила поводження на воді:

-          не купайся без дорослих;

-          не залазь на попереджувальні знаки, буї, бакени;

-          не стрибай у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього; 

-          не пірнай з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;

-          не купайся у непогоду, при сильному вітрі, великій хвилі.;

-          не купайся біля крутих і зарослих густою рослинністю берегів.

-          не використовуй для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інше знаряддя, не передбачене для плавання.

-          пам’ятай, надувні матраци і надувні іграшки вітром або течією  може віднести дуже далеко від берега, а хвилею перевернути, з них може вийти повітря, і вони втратять плавучість.

Отже, якщо  бути  уважним та обережним і дотримуватися вищевказаних правил, відпочинок на воді принесе  лише радість та задоволення.          

               Бережіть своє життя!

                                                                            Відділ з питань праці та зайнятості населення