Веб-портал міста Люботин » Головна » Присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

 Присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»
Автор: Chekardina   Додано:7 червня 2016   Переглядів:854   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

 

Присвоєння почесного звання України "Мати-героїня"


Серед державних нагород та відзнак України особливе місце належить почесному званню України «Мати-героїня», яке встановлено в Україні аби посилити увагу до народжуваності, зміцнити інститут сім’ї, піднести авторитет жінок, котрі є прикладом материнства. Адже почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, тобто родина повинна мати бездоганну репутацію, а діти з цієї родини мають бути гідними громадянами держави.

Відповідно до Закону України «Про державні нагороди» почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Особі, удостоєній почесного звання, вручаються нагрудний знак та посвідчення до почесного звання встановленого зразка.

 

За материнську самовіддасть, народження і зразкове виховання дітей, відповідно до Указу Президента України від 07.05.2016 року №198/2016, почесне звання України «Мати-героїня» присвоєно жительці міста Люботина -  Аношенко Тетяні Іванівні – матері п’яти дітей.

 

4 червня 2016 року Люботинський міський голова Лазуренко Ліонід Іванович під час проведення міського фестивалю-конкурсу мистецтв «Люботинські джерела – 2016» сердечно подякував жінці за материнську турботу, терпеливість, любов  і виховання своїх дітей та вручив їй Державну нагороду України разом з квітами та подарунком.

 

Управління соціального захисту населення

Люботинської міської ради