Веб-портал міста Люботин » Головна » У Харківській області запрацював перший в Україні екологічний комплекс з управління ТПВ

 У Харківській області запрацював перший в Україні екологічний комплекс з управління ТПВ
Автор: Chekardina   Додано:8 червня 2016   Переглядів:637   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У Харківській області запрацював перший в Україні екологічний комплекс з управління ТПВ


Відповідно до стратегії, яку розроблено в ХОДА, в регіоні побудують 11 подібних полігонів.

Новий комплекс з управління твердими побутовими відходами в Богодухівському районі з'явився на місці стихійного звалища, що загрожувало місту екологічним лихом. Раніше тут часто траплялися займання.

Зараз на полігоні встановлено обладнання, що дозволяє сортувати сміття та проводити його вторинну переробку. Всі органічні залишки компостують, застосовуючи спеціальні бактерії. У результаті за певний час відходи стануть добривами. Більш того, полігон обладнаний автономною системою опалення, що працює на тих само відходах. У цілому за рік полігон зможе прийняти і обробити 65-70 тисяч кубічних метрів ТПВ. Комплекс з управління твердими побутовими відходами в Богодухові став першим в Україні, який працює за подібною технологією.

«Він стане прототипом 11 комплексів, які з'являться в Харківській області відповідно до нашої екологічної стратегії. Вони, згідно з розрахунками фахівців, повністю забезпечать область сучасними методами збору, утилізації та переробки ТПВ», - повідомив голова ХОДА Ігор Райнін.

Він підкреслив: вирішувати проблему сміття можна тільки системно та комплексно. У подальших планах - передача збудованих сучасних полігонів в концесію компаніям, що готові налагоджувати роздільний збір сміття та закуповувати необхідне для цього обладнання.

 

Джерело: http://kharkivoda.gov.ua/36/81176