Веб-портал міста Люботин » Головна » 1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !_

 1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !_
Автор: Chekardina   Додано:1 липня 2016   Переглядів:1149   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !_

1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !


У цьому році  ДЕНЬ АРХІТЕКТОРА для м. Люботина дуже символічний – вперше за багато останніх років (з початку 90рр. минулого ст.) ми розпочали розробку    I-етапу генерального плану міста, про необхідність якого раніше багато говорилось.  ГЕНПЛАН – основний документ та підстава для успішного розвитку міста.

Розробником генплану м. Люботина, виступає одна з найвпливовіших та найбільш авторитетний  установ цього спрямування - Державне підприємство «Інститут проектування міст  «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя» Мінрегіону України, спеціалісти якого минулого тижня розпочали збір вихідних даних та свою роботу безпосередньо в      м. Люботині.  Останні півтора роки напруженої роботи відділу з питань містобудування та архітектури виконкому Люботинської міськради пішли на проходження бюрократичних процедур та сприяння  розробці картографічної основи та історико-архітектурного опорного плану, що є необхідною умовою при розробці генплану для історичних населених місць – до яких і  віднесене наше місто.

За підтримки керівництва міста та депутатського корпусу за цей період вдалося профінансувати зазначені роботи та виділити кошти на розробку I-етапу  генплану, що є значним проривом у цьому напрямку - вселяє надію на загальне розуміння необхідності подальшого фінансування цих робіт. Це дозволить виконати план зонування міста (зонінг),  здійснити всі погоджувальні процедури в центральних органах влади та в подальшому дасть змогу визначення та закріплення меж міста.

Також, вперше для Люботина, на підставі взаємної домовленості керівництва виконкому та ректора ХНУБА Шкодовського Ю.М., народного архітектора України, доктора архітектури, професора,  на базі відділу  проходять практичні заняття студентів архітекторів-містобудівників цього вишу та розробляються курсові і дипломні проекти щодо розвитку Люботина. Деякі з цих робіт  виставлені на огляд в приміщеннях виконкому.    

Хочу подякувати всім, хто не байдужий та вірю, що за підтримки громади ми зможемо розробити генплан та дати змогу нашому славному місту розвиватись у туристично-рекреаційному напрямку, зберегти та використовувати в рамках законодавства, наше довкілля і пам’ятки містобудування та архітектури національного значення - Парк (ландшафтний парк «Швейцарія») і «Комплекс споруд  заміської садибі» (Садиба князів Святополк-Мирських в Гиївці), що дасть змогу визначити їх одними з основних ресурсів розвитку міста та дозволить Люботину бути більш комфортним та безпечним для проживання.

Знаю, що з НАШИМ МІСТОМ доля пов’язала багато талановитих людей, в тому числі і архітекторів. Вірю, що Ви знайдете можливості та спосіб посильної фахової допомоги місту.

З святом, ВАС, шановні АРХІТЕКТОРИ! Творчої наснаги та можливості  реалізації своїх найкращих проектів на території нашого міста.

З глибокою повагою та надією на подальшу співпрацю


Начальник відділу з питань містобудування

та архітектури,  депутат міськради, к. держ. упр., доц..

кафедри містобудування та урбаністики   ХНУБА 

                       С.Г. Кравченко