Веб-портал міста Люботин » Головна » Пройшов перший місяць літніх канікул.

 Пройшов перший місяць літніх канікул.
Автор: Svetlana   Додано:20 червня 2016   Переглядів:611   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пройшов перший місяць літніх канікул. Розпочалося літо у нашому місті такими визначними подіями, як відкриття таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх  закладів. Самою гучною та яскравою подією стало відзначення Дня захисту дітей, на якому було підведені підсумки  міського фестивалю – конкурсу «Люботинські джерела» , а також організовано різноманітні розваги для дітлахів.

На початку заходу відкрилася виставка творчих робіт юних художників та майстрів, що стали переможцями конкурсу за номінаціями «Малюк та живопис» та «Декоративно прикладне мистецтво», до них приєдналися роботи юних талантів обласної школи «Дивосвіт» та арт – студії «Cood Mood».

Гала – концерт розпочали переможці фестивалю за номінацією «Інструментальне мистецтво», у концерті приймали участь учні Люботинської дитячої музичної школи та відомий славними  традиціями відродження народної музики міський ансамбль народних інструментів «Люботинські музики».

Після невеликого інструментального концерту міський голова Лазуренко Леонід Іванович поздоровив конкурсантів з перемогою, побажав дітям веселих канікул та провів нагородження керівників учні яких зайняли перші місця у «Люботинських джерелах». Подяки міського голови було вручено:

Бездітко Людмилі Миколаївні - викладачу класу фортепіано ДМШ;

Блезінцовій Вікторії Олександрівні - викладачу класу фортепіано, концертмейстеру ДМШ;

Будьонному В’ячеславу Михайловичу  - керівнику ансамблю народних інструментів «Люботинські музики»;

Волошиній Тамарі Іванівні - учителю музики і музичного мистецтва Люботинської гімназії № 1;

Гелі Людмилі Андріївні - учителю музики і музичного мистецтва Люботинської ЗОШ № 6;

Дзюбі Наталії Миколаївні - викладачу класу гітари ДМШ;

Дон Ганні Володимирівні - керівнику гуртка БДЮТ;

Дон Олені Олександрівні - керівнику гуртка БДЮТ;

Еткало Ірині Павлівні - учителю музики і музичного мистецтва Караванської ЗОШ;

Еткалу Роману Леонідовичу - викладачу класу ударних інструментів ДМШ;

Івахненко Вікторії Яківні - викладачу класу бандури ДМШ;

Іщенко Ользі Володимирівні – керівнику гуртка БДЮТ та керівнику  танцювального колективу «Айбілів»;

Кислій Наталії Олександрівні - учителю початкових класів Люботинської ЗОШ №4;

Кокалко Світлані Петрівні - керівнику гуртка БДЮТ та керівнику зразковий художній колектив ансамбль танцю «Монреаль»

Кузьміній Ірині Орестівні - керівнику вокального гуртка БДЮТ;

Лебідь Ользі Григорівні - учителю початкових класів Люботинської ЗОШ №4;

Лобяк Тетяні Юріївні - учителю трудового навчання Люботинської ЗОШ № 6 та НВК № 2;

Мозговій Ларисі Миколаївні - учителю музики і музичного мистецтва Люботинської ЗОШ № 4;

Овчаренко Ірині Миколаївні - учителю початкових класів Люботинської ЗОШ №4;

Пигуль Катерині Іванівні - учителю трудового навчання Люботинської ЗОШ № 5;

Приходько Марині Ігорівні - керівнику гуртка арт – студії «Cood Mood»;

Скоблі Наталії Василівні - викладачу класу фортепіано ДМШ;

Тимченко Анні Сергіївні - учителю образотворчого мистецтва Караванської ЗОШ;

Тридуб Тетяні Леонідівні - викладачу декоративно-прикладного мистецтва;

Харченко Ользі Петрівні – керівнику вокального  гуртка БДЮТ;

Черкашиній  Наталії Іванівні - акомпаніатору Люботинського МБДЮТ та керівнику зразковий художній колектив ансамбль танцю «Монреаль»;

Чудній Ользі Віталіївні - учителю образотворчого мистецтва Люботинської ЗОШ № 6.

 

Далі голови журі  Микитенко М.Ю. та Лазоренко С.І. вручили грамоти, призи та солодощі переможцям конкурсу за всіма номінаціями.

 

У гала-концерті приймали участь переможці конкурсу, а також було запрошено декілька лауреатів.

 

Конкурсна програма для малюків «Зустрічаємо літо» зустріла своїх учасників цікавими завданнями, з якими вони легко впоралися, та отримали призи.

 

Юні художники змогли продемонструвати свої уміння просто неба, їх запросили на традиційний та улюблений усіма конкурс «Малюнок на асфальті» . Дітлахи малювали літо, своїх улюблених героїв мультиків та казок, квіти, тварин і звичайно яскраве сонечко, що світить над Люботином.

 

В цей час у іншому куточку парку проходила дуже серйозна подія, змагання любителів шахів та шашок. Тут не до сміху, бо найсміливіші вступили в бій з відомим у місті гросмейстером та керівником шахово-шашкового клубу Ярошенко Г.Д.. Геннадій Данилович під час сеансу одночасної гри не полишав навчати юних шахістів складним комбінаціям цієї точної гри.

 

Та у парку продовжувалися розваги. Діти стрибали на батуті, каталися на надувній гірці, їли неймовірно величезні кулі білої вати, свято тривало.

 

Тільки-но закінчився конкурс «Зустрічаємо літо», на цьому ж місті розпочалася весела гра «Мильне шоу», де діти змагалися на мильних кульках. Поряд на галявині під веселу музику змагалися у спритності, швидкості та влучності на ігротеці «Хто спритніший».

 

На спортивному майданчику команди школярів змагалися у спортивних естафетах.

Далі розпочалися спортивні змагання, головне завдання яких – це об’єднати команду в бажанні до перемоги, а називаються вони «Мама, тато, я спортивна сім’я». Організаторами були підготовані складні естафети, але злагоджені спортивні родини вдало з ними впоралися, та завдяки цьому переможці змагань родина Гиренко, вибороли перемогу всього у декілька секунд.

 

У цей час після закінчення концерту на сцену вийшли театрали Будинку дитячої та юнацької творчості. Та продемонстрували поважній публіці незвичайну виставу «Сьогодні, завтра, вчора», у якій з тонким гумором було розказано про історію розвитку школи від печерних людей до сучасності.

 

На виставці малюнків та виробів декоративно-прикладного мистецтва в цей час коїлося щось дивне, до від них по парку розбрелися якісь дивні створінні, з виду просто діти, але їх обличчя перетворилися на мордочки котиків, собачок и різних інших звірів. Та це було не чаклунство, тут працювали умілі художники арт – студії «Cood Mood», які своїми умілими руками малювали на дитячих обличчях веселі мордочки.

 

В усьому парку було чутно дитячий сміх та музику, це була прекрасна країна дитинства, а разом із дітлахами і дорослі скинули з плечей свої роки і опинилися у прекрасній Країна Дитинства.

 

Також протягом початку оздоровчого періоду 36 дітей пільгових категорій міста були направлені до дитячих таборів за безкоштовними путівками, які були надані Департаментом у справах молоді та спорту. З яких 14 обдарованих дітей стали переможцями обласного творчого фестивалю «Весняні дзвіночки» та 2 дітей переможцями Харківського конкурсу «Барви талантів» і були нагороджені путівками до КП ДЗСТ «Таврія» м. Скадовськ. За іншими путівками на оздоровлення було до таборів, що розташовані за межами області : 5 дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування; 8  дітей з багатодітних сімей. У таборах, які розташовані на території області були оздоровлені: 2 дітей з малозабезпечених сімей; 1 дитина , яка перебуває на «Д» та 1 обдарована дитина.

Оздоровчий період продовжується. Діти відпочивають та набираються сил до наступного навчального року.

Начальник відділу у справах молоді та спорту

Лазоренко С.І.