Веб-портал міста Люботин » Головна » ПАТ «Харківгаз» фіксує показання лічильників у споживачів двічі на рік

 ПАТ «Харківгаз» фіксує показання лічильників у споживачів двічі на рік
Автор: Svetlana   Додано:2 серпня 2016   Переглядів:764   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ПАТ «Харківгаз» фіксує показання лічильників у споживачів двічі на рік

 

   Контролери ПАТ «Харківгаз» фіксують показання лічильників газу у мешканців Харківської області  двічі на рік. Така фіксація є контрольною і допомагає усунути можливі розбіжності між споживачем та газовою компанією. Щомісячно передавати дані лічильників у ПАТ «Харківгаз» споживачам необхідно самостійно.

  Щоб усунути можливі розбіжності в обсягах спожитого газу, двічі на рік ПАТ «Харківгаз» знімає дані лічильника в присутності споживача. «Така фіксація є контрольною, оформлюється актом і обов’язково підписується споживачем. Для вдосконалення обміну інформацією, наша компанія впроваджує контрольне зняття показань з додатковим фотозвітом  даних лічильника», - зазначив директор комерційний ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

   Згідно Кодексу газорозподільних систем, споживачі природного газу щомісячно фіксують показання приладів обліку станом на 1 число та до 5 числа передають дані в газову компанію. Якщо газова компанія не отримала дані про обсяги використаного газу, споживачу розраховується плановий обсяг  споживання.

  Контрольне зняття показань проводиться ПАТ «Харківгаз» за графіком. З графіком на ІІ півріччя 2016р. можна ознайомитись на офіційному веб-сайті ПАТ «Харківгаз», або запитати про терміни фіксації даних в контакт-центрі підприємства. Також, обов’язкове контрольне зняття показань проводиться перед відключенням споживача-боржника від газу.

   Самостійно передавати дані лічильника в газову компанію, необхідно щомісяця з 1 по 5 число, одним з наступних способів:

- За допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua.

- Відправивши SMS – повідомлення на короткий номер 7104. Після відправлення повідомлення, споживач отримує підтвердження про отримання даних.

- Зателефонувавши до контакт-центру ПАТ «Харківгаз» за номером 766-21-04.

   Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800  млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.