Веб-портал міста Люботин » Головна » В 2016 році ПАТ «Харківгаз» викрило 250 газових крадіїв

 В 2016 році ПАТ «Харківгаз» викрило 250 газових крадіїв
Автор: Chekardina   Додано:18 серпня 2016   Переглядів:680   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

В 2016 році ПАТ «Харківгаз» викрило 250 газових крадіїв


З початку 2016р. ПАТ «Харківгаз» було зафіксовано понад 250 випадків незаконного використання газу споживачами Харківської області. За останні 2 тижня вже 20 таких випадків. Спроба заощадити кошти крадіжкою газу має протилежний результат.

При встановленні факту крадіжки палива, власнику домоволодіння необхідно оплатити за використання газу по вдвічі збільшеним нормам споживання. Термін нарахувань складає до 2-х років. А їх розмір - від ЗО тис. грн. і більше, в залежності від площі будинку і кількості зареєстрованих в ньому осіб.

До незаконного використання палива вдаються не тільки мешканці області, а і промислові підприємства. Відтак, в квітні місяці поточного року крадіжку природного газу було зафіксовано цегляним заводом одного з районів Харківщини, що багато років вважався відключеним.

ПАТ «Харківгаз» не є власником природного газу. Газова компанія доставляє паливо в домоволодіння споживачів, забезпечує стабільну і безаварійну роботу газових мереж. «Законною альтернативою зменшення витрат на оплату за природний газ є субсидія. Ми завжди пропонуємо нашим клієнтам скористатись саме цим шляхом», - повідомив комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Приховані втручання в систему газопостачання спричиняють мільйонні державні збитки та створюють загрозу для споживачів і їх сусідів. ПАТ «Харківгаз» сподівається на допомогу органів місцевого самоврядування, поліції та не байдужих громадян по виявленню «горе-винахідників».

«В минулому році збитки, заподіяні незаконним використанням газу склали понад 10 млн. грн. Це кошти, які своєчасно не надійшли в бюджет, не були спрямовані на придбання стратегічно важливого для України енергоресурсу. Тому ПАТ «Харківгаз» сподівається на допомогу спільноти і органів влади у боротьбі з крадіями», - зазначив Юрій Маслюк.

Повідомити про незаконні приєднання до системи газопостачання мешканці Харківської області можуть за телефоном служби безпеки ПАТ «Харківгаз» (057) 341-44-70. Вся отримана підприємством інформація матиме конфіденційний характер та не розголошуватиметься.

В разі підтвердження фактів незаконного використання газу, людину, що сповістила про крадіжку, очікує винагорода.

 

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області.

Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.

 

Начальник Мереф’янського УЕГГ

Семінахін А.В.