Веб-портал міста Люботин » Головна » Щодо захворюваності на серозний менінгіт серед учнів навчальних закладів м. Люботин

 Щодо захворюваності на серозний менінгіт серед учнів навчальних закладів м. Люботин
Автор: Chekardina   Додано:7 жовтня 2016   Переглядів:888   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Щодо захворюваності на серозний менінгіт серед учнів навчальних закладів

м. Люботин

З 06.10.2016 р. розпорядженням секретаря міської ради  в м. Люботині оголошені канікули для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

На думку адміністрації міста перенесення терміну проведення канікул було єдиним правильним рішенням для запобігання поширення інфекційних хвороб серед учнів навчальних закладів.

Станом на 07.10.2016 в закладах охорони здоров’я знаходиться на лікування 5 дітей з діагнозом серозний менінгіт. Кількість захворілих дітей не вважається епідускадненням.

07.10.2016 фахівцями Держпродспоживслужби спільно з заступниками міського голови м. Люботин та відділу освіти Люботинської міської ради проведена зустріч, в ході якої було визначено пріоритетні питання щодо профілактики захворюваності серед населення міста. Запланована зустріч з працівниками освіти, охорони здоров’я,  батьками з метою інформування громадськості, вжиття превентивних заходів щодо недопущення розповсюдження захворюваності на серозний менінгіт.

Серозний менінгіт – захворювання, яке  найчастіше має вірусну етіологію. Частіше хворіють діти, рідше -  дорослі.   

Збудник може передаватися від хворого або носія інфекції повітряно-крапельним, контактно-побутовим шляхом або через питну воду.

Важливе місце для виникнення захворювання має стан імунітету людини, дотримання здорового способу життя, збалансоване харчування, дотримання режиму праці та відпочинку, гігієнічні навички.

Тож закликаємо всіх дотримуватись правил особистої гігієни, уникати відвідувати місць масового скупчення людей.

Бережіть своє здоров’я.

 

 

Управління Держпродспоживслужби в м.Люботині