Веб-портал міста Люботин » Головна » Польсько-український форум місцевого самоврядування у м. Харкові

 Польсько-український форум місцевого самоврядування у м. Харкові
Автор: Chekardina   Додано:1 грудня 2016   Переглядів:707   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Польсько-український форум місцевого самоврядування у м. Харкові

 

29 листопада у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України проходив польсько-український форум місцевого самоврядування, у роботі якого брала участь делегація із м. Люботина у складі керуючої справами виконкому Приходько Т.Г. та радників міського голови Куденко Л.В. і Рубана В.В.

Захід відкрила голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична, яка привітала зібрання та відзначила, що Харківщина має багато спільних проектів із країною Польща, наголосила на тому, що саме з Харківщини розпочинаються регіональні реформи в Україні. Харківщина  довела, що своєю волею до перетворень може бути сильною та може стати форпостом реформ в Україні.

Перед учасниками форуму виступили Генеральний Консул Республіки Польща в Україні Януш  Яблонський, директор відділу неінвестиційних проектів Уряду м. Люблін Кшиштоф Лонтка, староста Остролецького повіту Станіслав Кубел, війт гміни Вішньова Веслав Стальмах.  Польські експерти поділилися власним досвідом у реалізації проектів із розвитку сільського зеленого туризму, підготовки кадрів як основи забезпечення спроможності громад, бюджету організації місцевого самоврядування та підвищення інвестиційної привабливості територій.

Перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко відзначив, що польський досвід буде  важливим у модернізації житлово-комунального господарства, підготовці кадрів, зв’язках із громадськістю та подякував польським партнерам за дружню підтримку у проведенні реформи місцевого самоврядування.

Організаторами форуму були Харківська обласна державна адміністрація, Генеральне Консульство Республіки Польща у Харкові, ГО «Польсько-українська аграрна асоціація» та Харківський регіональний Офіс реформ та розвитку (Центр розвитку місцевого самоврядування).


Польсько-український форум місцевого самоврядування у м. Харкові

 

Польсько-український форум місцевого самоврядування у м. Харкові