Веб-портал міста Люботин » Головна » ХАРКІВСЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА №6 ІНФОРМУЄ

 ХАРКІВСЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА №6 ІНФОРМУЄ
Автор: Svetlana   Додано:7 лютого 2017   Переглядів:1306   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  Харківською місцевою прокуратурою №6 Харківської області проведено вивчення стану роботи місцевої прокуратури з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації у 2016 році.

  Вивченням встановлено, що упродовж 2016 року до місцевої прокуратури надійшло 1232  звернення (за аналогічний період 2015 року - 1410 звернень). З зазначених звернень 615 (проти 797 звернень у 2015 році) не стосувались компетенції органів прокуратури та були спрямовані за належністю. По суті вирішено меншу половину звернень, що надійшли до прокуратури - 585 звернень (проти 602 у 2015 році), виключено з обліку 11 звернень (проти 2 у 2015 році), повернуто заявникам або залишено без розгляду 4 звернення (проти 1 у 2015 році).

  На цей час простежується тенденція до зменшення як загальної кількості звернень, що надходять до прокуратури, так і зменшення кількості звернень, які не стосуються компетенції органів прокуратури. Вказане обумовлене, перш за все активною роботою органів прокуратури на напрямку доведення до населення інформації про законодавче звуження функцій органів прокуратури, у т.ч. роз’яснення вказаних положень громадянам під час проведення особистого прийому.

  Одночасно, до місцевої прокуратури продовжують надходити звернення з проханнями провести перевірки у діяльності комунальних підприємств району (таких як КП «Харківській теплові мережі), підрозділів газо-   та енергопостачальних компаній, органів державної влади та місцевого самоврядування. Численними є скарги громадян на строки та порядок надання та оформлення права власності на земельні ділянки, неправомірні дії керівництва садових товариств, неотримання відповідей на попередні звернення до установ та організацій тощо.

  Вказана категорія звернень (за умови неповідомлення в них про вчинений злочин) направляються за належністю відповідно до вимог ч.3 ст.7 Закону України «Про звернення громадян» до органів державної влади та контролю, зокрема вищестоящих, для вирішення по суті в межах компетенції. При цьому заявникам обов’язково роз’яснюються зміни, внесені до повноважень органів прокуратури, запроваджені вимогам чинного Закону України  «Про прокуратуру».

Крім того, не дивлячись на численні роз’яснення громадянам про те, що прокуратура не здійснює нагляд за дотриманням адміністративної практики до місцевої прокуратури також продовжують надходити звернення з зазначених питань.

  З загальної кількості звернень, які вирішені по суту в місцевій прокуратурі – 585, переважна більшість стосувалась питань досудового розслідування. 

 

Керівник місцевої прокуратури

радник юстиції

А. Яковлев

 

Завантажити повну версію документу:harkvska-msceva-prokuratura.doc [40.5 Kb] (cкачувань: 15)