Веб-портал міста Люботин » Головна » Уряд продовжує виплату безповоротної грошової компенсації на енергомодернізацію житла

 Уряд продовжує виплату безповоротної грошової компенсації на енергомодернізацію житла
Автор: Chekardina   Додано:10 лютого 2017   Переглядів:750   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 1)

Уряд продовжує виплату безповоротної грошової компенсації на енергомодернізацію житла


08.02.1017 р. на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про продовження дії державної програми з енергоефективності й удосконалення порядку надання грошової компенсації населенню на енергомодернізацію житла.

У цьому році українські сім’ї зможуть отримати безповоротну державну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі:

20% – на придбання «негазових» котлів;

35% – для утеплення індивідуального житла;

40% – для ОСББ і 70% – для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

Також, уряд розширив перелік банків-учасників програми. Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не лише в Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку, а й в Приватбанку.

Населення та ОСББ, які беруть участь у програмі, можуть отримати компенсацію для  утеплення будинків, встановлення вузлів обліку води та тепла, радіаторів опалення з терморегулятором, заміну вікон на енергоефективні, модернізацію освітлення, облаштування ІТП.

Для отримання кредиту необхідно звертатися в банк, який бере участь у програмі. Потенційний зйомник обирає товар у магазині, та, отримавши рахунок-фактуру, надає її до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту. Після визначення можливості надання кредиту, банк приймає рішення про його видачу.

Довідково

З питань участі в Урядовій програмі з енергоефективності звертайтеся до   Call-центру   при   Держенергоефективності    тел.:    (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

 

Люботинське бюро правової допомоги

ІІІ Харківського місцевого центру з надання БВПД

Адреса: м. Любоиин, вул. Слобожанська 41/2

Тел. 741-40-32