Веб-портал міста Люботин » Головна » Про реалізацію прав застрахованих осіб

 Про реалізацію прав застрахованих осіб
Автор: Svetlana   Додано:16 березня 2017   Переглядів:676   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  Сьогодні наша країна живе у не найпростіший час, проте ми поступово рухаємося до європейського стилю життя. Рисами такого життя є легальне працевлаштування та суворе дотримання трудових прав найманих працівників. Одним із видів державного захисту прав найманих працівників є система соціального страхування. Так, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на підставі Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 надає фінансування роботодавцям для виплати матеріального забезпечення працівникам у разі тимчасової непрацездатності, зокрема у зв’язку з хворобою або травмою, доглядом за хворим членом родини, у разі вагітності та пологів, смерті найманого працівника або члена його родини.

Також дуже важливим на сьогодні є питання збереження здоров’я застрахованої особи, тому соціальна послуга Фонду у вигляді оплати лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм є дуже актуальною. Особи, що працюють, у яких є медичні показання до відновлювального лікування, мають право безкоштовно отримати путівки в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів.

  Проте, отримати допомогу та послуги від Фонду можливо лише у разі, якщо працевлаштування є офіційним та за найманого працівника сплачується єдиний соціальний внесок. Подбайте про свій добробут, здоров’я та захищеність у майбутньому. Вимагайте від своїх роботодавців офіційного працевлаштування та не погоджуйтеся на заробітну плату в конвертах.

  Шановні працівники підприємств, установ, організацій та фізичні особи–підприємці, якщо ваші права на отримання допомоги або соціальних послуг за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності порушуються, звертайтеся до Харківської районної дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Наша адреса: м. Харків, майдан Конституції, 1, Палац Праці, 6 під’їзд, 6 поверх. Контактні телефони: 730-04-35, 730-04-68.

 

Харківська районна виконавча дирекція Харківського обласного відділення

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності