Веб-портал міста Люботин » Головна » Проект, присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія"

 Проект, присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія"
Автор: Chekardina   Додано:3 травня 2017   Переглядів:810   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

27.04.17 на базі Люботинської ЗОШ І-ІІІступенів № 5 розпочато освітньо-історичний проект присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія". В організації проекту прийняли участь депутат міської ради Альбощий Дмитро Олександрович, учасники Військово-Історичного Клубу "Рубіж"  Вдовенко Олексій Борисович, Білостоцький Микита Олександрович, вчителі історії Чурілов Євген В`ячеславович ЗОШ №5 та Шабельник Микола Дмитрович ЗОШ №3

Завдяки великій кількості експонатів учні змогли на власні очі побачити взірці форми учасників війни, зброю, екіпіровку та такі потрібні речі в побуті солдата як котелки, набір санітара, сухпайок та багато іншого. На відміну від музею діти змогли власними руками доторкнутися до цих експонатів, приміряти шоломи та кепки, оцінити вагу гвинтівки та уявити собі на скільки важко було бійцям на війні.

Завдяки цікавим розповідям учасників проекту учні поглибили свої знання з історії Другої Світової війни, дізналися ще більше про локальну історію свого населеного пункту, про тяжке життя при окупації, та про події які відбувалися під час звільнення міста Люботина від нацистів. Велика кількість запитань від дітей свідчить про їх інтерес до цієї теми. А отримання знання таким не звичайним методом спонукатиме учнів більшу увагу приділити вивченню сторії своєї власної землі та країни в цілому, що стає дуже важливим при побудові нової української нації.

Адміністрація, колектив вчителів та учні школи виносять подяку учасникам проекту та сподіваються на нові цікаві зустрічі.

 

Проект, присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія"

 

Проект, присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія"

 

Проект, присвячений історії Другої Світової війни "Жива історія"