Веб-портал міста Люботин » Головна » Коментар голови ХОДА Світличної Ю.О. з нагоди Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 Коментар голови ХОДА Світличної Ю.О. з нагоди Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Автор: Chekardina   Додано:10 травня 2017   Переглядів:826   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Коментар з нагоди Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

Травневі дні для всіх нас традиційно пов’язані з пам’яттю про події Другої світової війни. Для кожного українця згадки про 1939 – 1945 роки є дуже особистими, адже в нашій країні немає жодної родини, яка не мала б власної історії про ту війну.

Жертовність українського народу без жодного перебільшення стала одним з визначальних факторів у історії Другої світової. На шляху до перемоги Україна втратила мільйони життів. Тисячі населених пунктів було зруйновано. Проте наш народ не здався. Українці не лише звільнили від нацистських загарбників власну землю, але й зробили значущий внесок у звільнення всієї Європи.

Сьогодні ми знову змушені боронити свою землю. І останні роки продемонстрували всьому світові, що український народ не втратив мужності та сили. І сучасні учасники АТО - гідні сини та онуки героїв Другої світової.

Третій рік поспіль 8 травня разом з усією європейською спільнотою ми відзначаємо День пам’яті та примирення. У цей день ми згадуємо тих, хто не повернувся з війни, чиї імена назавжди вписані в історію Другої світової, в історію десятків локальних війн та миротворчих операцій на території різних держав світу, в історію сучасної війни за незалежність та територіальну цілісність України. Ця нова традиція, започаткована Президентом України, лише посилює відзначення 9 травня – Дня перемоги над нацизмом. Дня нашої перемоги, що так багато вартувала українському народові.

Бажаю всім нашим ветеранам сил, здоров’я, добробуту, а всім харків’янам, всім українцям – миру на нашій землі.

 

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична


http://kharkivoda.gov.ua/comments/86420