Веб-портал міста Люботин » Головна » У 2017 році ПАТ «Харківгаз» безкоштовно повірило понад 5 тис. лічильників газу

 У 2017 році ПАТ «Харківгаз» безкоштовно повірило понад 5 тис. лічильників газу
Автор: Chekardina   Додано:1 червня 2017   Переглядів:833   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У 2017 році ПАТ «Харківгаз» безкоштовно повірило понад 5 тис. лічильників газу

 

Впродовж 4 місяців 2017 року ПАТ «Харківгаз» забезпечило безкоштовну повірку 5,3 тис. газових лічильників у споживачів області. Зняття приладу, його доставка в лабораторію та післяповірочний монтаж здійснюються за кошт газової компанії. Водночас саму повірку та висновки щодо придатності лічильника до подальшої експлуатації надає споживачу державне підприємство  «Харківстандартметрологія».

 

Обов’язкова планова повірка лічильників газу передбачена Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Про терміни проведення планової повірки ПАТ «Харківгаз» сповіщає своїх клієнтів заздалегідь. Така послуга для мешканців області є безкоштовною. Вона дає можливість споживачу перевірити роботу приладу і переконатись, що він коректно обраховує спожитий газ. Якщо ж споживач не надасть доступу працівникам газової компанії для зняття лічильника на повірку, тоді законодавство передбачає для нього зміну нарахування обсягів використання газу, яке здійснюється за граничними нормами споживання, з урахуванням всіх газових приладів в будинку.

«У випадку, коли підтверджено факт втручання споживача в роботу лічильника, порушник оплачує вартість проведеної експертизи та збитки за незаконне використання енергоресурсу. При цьому, нарахування за втручання споживачем в роботу лічильника може перевищувати кілька десятків тисяч гривень», - зазначив комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Вимога Закону, щодо використання лише повірених лічильників газу поширюються не тільки на мешканців області, а також і на споживачів-юридичних осіб. На відміну від населення, підприємства та організації проводять повірку лічильника газу за власний кошт. Вартість повірки лічильника для юридичних осіб залежить від типорозміру приладу обліку. В лабораторії ПАТ «Харківгаз» вартість повірки складає від 205 грн. Роботи проводиться у відповідності до вимог стандарту якості ISO 9001:2015.

Консультації щодо проведення повірки лічильника газу споживачі Харківської області можуть отримати в контакт-центрі ПАТ «Харківгаз» за тел. (057) 766-21-04, 067 01 13 104 або через Особистий кабінет на сайті 104.ua.

 

 

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 900  млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників.