Веб-портал міста Люботин » Головна » Про дотримання вимог під час перевезення (кочівлі) пасік на медозбір та запилення

 Про дотримання вимог під час перевезення (кочівлі) пасік на медозбір та запилення
Автор: Svetlana   Додано:20 червня 2017   Переглядів:634   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Про дотримання вимог під час перевезення (кочівлі) пасік 
на медозбір та запилення

 

 На теперішній час на території Харківської області розпочато сезон медозбору. Управлінням Держпродспоживслужби в м. Люботині на виконання листа Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області від 13.05.2017 року № 2.3/3613 для забезпечення ветеринарно-санітарного нагляду щодо дотримання власниками пасік вимог під час перевезення (кочівлі) пасік на медозбір і запилення – будуть здійснені виїзди на місця розташування пасік з метою підтвердження місця їх дислокації.

  З метою попередження отруєння бджіл пестицидами попереджаємо керівників сільськогосподарських підприємств про дотримання вимог під час застосування пестицидів, а саме оповіщення за три доби до хімобробок власників пасік, з зазначенням застосованого препарату, місця ( у радіусі 7 км), часу і способу проведення обробки, з вказанням часу ізоляції бджіл.   Проведення обробки необхідно проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні часи.

  Рекомендуємо дотримуватись вимог Закону України « Про ветеринарну медицину» від 25.06.1992 року № 2498- ІІХ із змінами та Закону України «Про бджільництво» від 22.02.2000 № 1492-ІІІ із змінами.

 

Управління Держпродспоживслужби в м. Люботині