Веб-портал міста Люботин » Головна » У Харкові відбувся Перший Міжнародний гендерний форум

 У Харкові відбувся Перший Міжнародний гендерний форум
Автор: Chekardina   Додано:10 липня 2017   Переглядів:567   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 У Харкові відбувся Перший Міжнародний гендерний форум

У заході взяли участь депутати облради, керівники місцевих рад, представники дипломатичних кіл, науковці та бізнесмени.

До складу оргкомітету «Global Gender Forum» увійшли Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Глави держави Марина Порошенко, Представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України Ірина Луценко та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Перша леді України прокоментувала проведення І Міжнародного гендерного форуму на Харківщині.

«Чотири роки тому українці вийшли на Майдан, щоб відстоювати свої права та європейські стандарти. І відтоді влада взяла на себе зобов’язання втілити ці прагнення людей. Сьогодні ми підійшли до вирішення питання гендерної рівності - актуального як для України, так і для Європи, - підкреслила дружина Президента. - Впевнена, якщо ми дамо жінкам додаткові можливості реалізуватися, ми відчуємо позитивні зміни. Жінка націлена на мирне вирішення питань. Вона виховує дітей, тому дбатиме про майбутнє, про інтереси громади».

Марина Порошенко зауважила, що у вирішенні гендерних питань Україна спиратиметься на досвід європейських партнерів.

«Це питання ми порушуватимемо не тільки на Харківщині, ця тема об’єднає всі регіони. Крім того, необхідно брати до уваги міжнародний досвід. Приємно, що на форумі до нас приєдналися іноземні друзі. Сьогодні, завдяки безвізовому режиму, ми можемо на власні очі бачити привілеї європейських стандартів - це захищеність і жінки, і дитини, і людини з інвалідністю тощо, - сказала Перша леді. - Обмін досвідом робить нас сильнішими».

Коментуючи проведення Першого міжнародного гендерного форуму в Харкові, голова ХОДА підкреслила, що наш регіон невипадково обрали для цієї масштабної події.

«Харківська область - приклад того, що Президент Петро Порошенко дотримується європейських стандартів, у тому числі в питаннях гендерної рівності. Керівником регіону призначено жінку. Єдина в Україні жінка - голова ОДА очолює область, яка має найбільше ризиків, але демонструє позитивні результати соціально-економічного розвитку», - зауважила Юлія Світлична.

Вона повідомила, що за підсумками форуму будуть підготовлені законодавчі пропозиції, які нададуть до Верховної Ради України. Також буде вивчене питання щодо створення єдиного аналітичного центру, який збирав би пропозиції громадськості, органів державної влади, представників іноземних партнерів щодо вирішення гендерного питання в Україні.

«Майже 500 активних жінок з усієї України приєдналися до сьогоднішньої дискусії. Спільними зусиллями ми напрацюємо нові механізми подолання проблеми гендерної нерівності, - сказала Юлія Світлична. - Україна - молода, але прогресивна держава, яка ставить перед собою амбітні цілі на шляху приєднання до європейської спільноти. Виникає безліч проблемних питань, які ми намагаємося вирішити разом з громадою. Гендерна рівність - одна з найважливіших тем, які порушуються на найвищому рівні не лише в нашій державі, а й в усьому світі. Тому мені приємно, що ми втілили ідею проведення форуму, яка виникла в Ірини Луценко та була підтримана Мариною Порошенко». 

 

http://kharkivoda.gov.ua/news/87484

http://kharkivoda.gov.ua/news/87481