Веб-портал міста Люботин » Головна » Увага!Африканська чума свиней!!!

 Увага!Африканська чума свиней!!!
Автор: Svetlana   Додано:8 серпня 2017   Переглядів:524   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Увага!Африканська чума свиней!!!

 

   Протягом 2017 року на території  Харківської області було виявлено  9 спалахів захворювання африканської чуми свиней. Останній випадок захворювання свиней на АЧС виявлено 03.08.2017 року на території Надеждинського мисливського угіддя Близнюківського району Харківської області.

  Африканська чума свиней це  висококонтагіозна вірусна хвороба, яка перебігає блискавично, гостро, підгостро, безсимптомно й характеризується гарячкою, цианозом шкіри, геморогічним діатезом внутрішніх органів, дистрофічними і некротичними змінами в різних органах і високою летальністью.

  Спеціалістами  Люботинської міської  державної лікарні  ветеринарної медицини  проводяться профілактичні заходи по недопущенню африканської чуми свиней серед домашніх тварин  методом   щеплення домашніх тварин проти КЧС та облік свинопоголів’я подвірно.

   Люботинський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней та швидкість розповсюдження збудника територією України та з  метою недопущення АЧС на територію міста Люботин власникам свиней необхідно утримувати тварин в «закритому режимі»: не використовувати в корм свиням відходів тваринницької  та харчової продукції без їх термічної обробки.

  З метою прийняття невідкладних дій щодо профілактики недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території Харківської області звертаємося з проханням терміново інформувати Люботинський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області  (741-08-97) щодо випадків виявлення загиблих, ослаблених або таких, стосовно яких існує підозра на захворювання, свиней.

 

Головний спеціаліст Люботинського міського відділу

Вішинська О.В.