Веб-портал міста Люботин » Головна » Залізниця – зона підвищеної небезпеки

 Залізниця – зона підвищеної небезпеки
Автор: Chekardina   Додано:29 серпня 2017   Переглядів:1070   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

Залізниця – зона підвищеної небезпеки

 

З усіх видів транспорту залізничний вважається найбільш безпечним. Але й на залізниці трапляється всіляке. « До біди багато не треба » - цю народну мудрість, як правило, згадують тоді, коли щось трапиться, бо поспіх на секунди робить біду на роки.
    Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, і працівники залізниці це розуміють, а от сторонні особи не хочуть цього усвідомлювати, тому і переходять колії у невстановлених місцях. Пам’ятайте, що ні в якому випадку не можна переходити колію під вагонами потягу і в негабаритних місцях під час проходження поїзда. 
       Та чомусь громадяни  постійно не усвідомлюють важливість цієї фрази і не дотримуються простих правил безпеки життєдіяльності. Чому люди не цінують своє життя ?  „ Здоровий злидар багатший хворого ”- ця фраза актуальна у теперішній час. Трагедії, які трапились на залізничних коліях, призводять до загибелі, є з тяжкими наслідками, інвалідністю. А що за життя без ніг, рук, важкими ушкодженнями хребта.
       Неодноразові звернення  працівників поліції до водіїв автотранспортних засобів про необхідність неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, на жаль, залишаються без уваги. Ми, працівники Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області, намагаємось донести до людей прості, але важливі речі. Потрібно пам’ятати, що, знаходячись поблизу колії та рухомого потягу, потрібно виконувати елементарні правила особистої безпеки: за правилами дорожнього руху, для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою (стоп-лінією), дорожнім знаком, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнал, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні – не  ближче 10 метрів до найближчої рейки. Починаючи рух після зупинки перед переїздом, водій зобов’язаний керуватись вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатись в тому, що не наближається поїзд. Не усвідомлюємо ми наскільки небезпечними є перебування на сталевих магістралях у невстановлених місцях. Сумна статистика постійно нагадує про велику кількість загиблих на залізничних коліях.

Люди порушують правила перебування на залізничних коліях та перетину залізничних переїздів і трагедії повторюються знову і знову. Сталеві магістралі не прощають такої зухвалості та безпечності. І знову трапляються  трагедії. Особливо прикро, що травмуються діти віком до 18 років. Турбує те, що деякі особи свідомо порушують правила поведінки громадян на залізничному транспорті, особливо в стані алкогольного сп’яніння. Часто запобігти наїзду практично неможливо. Також травмуються люди, зокрема й діти, під час перетину залізничних переїздів на автомобілях чи велосипедах. При цьому  водії забувають, що вони ризикують не лише своїм життям, але й життям пасажирів, яких вони перевозять, переважно це – рідні та близькі люди. 
Потрібно постійно пам’ятати, що, знаходячись поблизу колії та рухомого складу, слід виконувати елементарні правила особистої безпеки: не перебігати колії перед рухомими складом, не переходити їх у невстановлених місцях, не пролазити під вагонами, не утворювати скупченість на платформах, коли поряд рухається поїзд.
        Отже, звертаємся  до Вас, шановні мешканці м. Люботин, із надією на взаєморозуміння. Пам’ятайте: збережеш хвилинку – втратиш життя.
        Діти – наше майбутнє. Виховуйте своїх дітей так, щоб з маленького віку кожний українець пам’ятав про небезпеку знаходження на залізничних коліях.