Веб-портал міста Люботин » Головна » Серед клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» 82% мають борги за газ

 Серед клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» 82% мають борги за газ
Автор: Chekardina   Додано:1 вересня 2017   Переглядів:828   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Серед клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» 82% мають борги за газ

 

Станом на 1 серпня 2017 року борги за газ мешканців Харкова та області перевищили 1,5 млрд. грн., що на 40 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Боржниками за спожите паливо є 784  тис. домоволодінь.

 

У зв'язку із значною заборгованістю ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» надало доручення на відключення 6,5 тис. домоволодінь-боржників від газопостачання. Припинення подачі газу здійснюється у випадках, коли споживач ігнорує повідомлення газової компанії про необхідність розрахунків за отримані послуги.

«Ми завжди радимо своїм клієнтам, які не мають можливості самостійно розраховуватись за газ, оформлювати субсидію та не накопичувати боргів. Своєчасна оплата послуг – це гарантія тепла в будинку. Адже за наявністю боргу, газова компанія зобов’язана припинити поставки палива споживачу», - зазначила начальник відділу розрахунків за газ ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

Із наближенням опалювального сезону ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» повідомляє, що діюче законодавство передбачає, що у випадку наявності у споживача газу простроченої понад два місяці заборгованості,  субсидія не назначається або призупиняється до вирішення питання по погашенню існуючих боргів. Тобто, мешканцям Харківщини які в опалювальному сезоні планують отримувати державну допомогу - субсидію, необхідно вирішити питання оплати існуючих боргів за газ. Наразі серед боржників ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» доля субсидіантів становить 40%.

Щоб не залишитись без газу напередодні зимових холодів, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» просить своїх клієнтів своєчасно оплачувати послуги, оформлювати державну допомогу та контролювати витрати палива в будинку.

 

 

 

 

 

Довідка: ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. м. Харків) з 01 липня 2015р. Підприємство обслуговує більше 960 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів.