Веб-портал міста Люботин » Головна » Увага!!!Обережно!!!Холера

 Увага!!!Обережно!!!Холера
Автор: Svetlana   Додано:13 вересня 2017   Переглядів:600   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Увага!!!Обережно!!!Холера

 

  Це бактеріальне захворювання, яке зазвичай поширюються через заражену воду. Вона викликає сильну діарею і зневоднення. Без лікування холера може призвести до смерті за лічені години, навіть якщо хворі — раніше абсолютно здорові люди.

Симптоми: Більшість людей, які піддавалися впливу бактерій-збудників холери (Холерний вібріон), не хворіють холерою і ніколи не дізнаються, що вони були інфіковані. Однак, протягом 7-14 днів бактерії будуть присутні в їх стільці, і вони можуть заразити інших людей, якщо їх фекалії потраплять у воду. У більшій частині симптоматичних випадків холери вона викликає слабку і помірну діарею, яку часто важко відрізнити від діареї, викликаної іншими причинами. Тільки у одного з десяти інфікованих з’являються типові ознаки і симптоми холери, зазвичай протягом декількох днів після зараження.

Симптоми холери: Діарея. Викликана холерою діарея починається раптово і може швидко привести до втрати рідини небезпечними темпами — до 0.95 літрів на годину. Стілець хворого холерою, як правило, молочного кольору і дуже рідкий. Нудота і блювання спостерігаються як на ранніх, так і на більш пізніх стадіях розвитку холери; епізоди блювоти можуть тривати до декількох годин. Зневоднення може розвинутися вже через кілька годин після появи симптомів холери. В залежності від кількості втраченої рідини зневоднення варіюється від легкого до важкого. Втрата 10% або більше від загальної ваги тіла вказує на важке зневоднення організму.Симптомами зневоднювання при холері можуть бути дратівливість, млявість, запалі очі, сухість у роті, дуже сильна спрага, суха і зморщена шкіра, дуже рідкісні сечовипускання або відсутність сечовипускання, низький кров’яний тиск і нерівне серцебиття (аритмія).                                                                                                         

Знаки та симптоми холери у дітей: Зазвичай холера у дітей проявляється тими ж симптомами, що й у дорослих, але до них можуть додатися: лихоманка; судоми; крайня сонливість або навіть кома.

Забруднена вода є головним рознощиком холери, однак холерний вібріон також може жити в молюсках, на свіжих фруктах і овочах, і на деяких інших продуктах харчування.

 

Начальник Люботинського

міського відділу Головного управління

Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.