Веб-портал міста Люботин » Головна » Обговорення проекту «Люботин – безпечне місто»

 Обговорення проекту «Люботин – безпечне місто»
Автор: Chekardina   Додано:31 жовтня 2017   Переглядів:766   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Обговорення проекту «Люботин – безпечне місто»


У Люботинській міській раді відбулася робоча зустріч представників міської ради, представників освіти, охорони здоров’я, Харківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області, Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСУНС в Харківській області із представниками Громадської організації «Спілка робітників сфери безпеки» та Громадської спілки «Слобожанські стратегії». Темою зустрічі було обговорення проекту «Люботин – безпечне місто», який презентували гості.

 

Розпочинаючи зустріч, радник міського голови Рубан В.В. проінформував присутніх про актуальність проблеми для нашого міста та повідомив, що ще весною ініціативною групою містян був підготовлений міні-проект «Місто на долоні (впровадження системи вуличного відеоспостереження у м. Люботин»), який був наданий до обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє», але не став переможцем у номінації «Добробут громад». Він відзначив, що впровадження міською владою даного проекту дасть можливість вжити заходів щодо захисту та охорони прав, свобод та інтересів наших громадян, забезпечення кримінального та адміністративного провадження доказами, посилення безпеки дорожнього руху та підвищення рівня розкриття правопорушень.

Володимир Костенко, голова Правління ГО «Спілка робітників сфери безпеки», повідомив учасникам зустрічі, що їх громадська організація протягом 3 років займається питаннями особисто-колективної безпеки. Подібні проекти «Безпечне місто» успішно реалізовані у містах області – Первомайську та Балаклії.  Джерелами фінансування є грантодавці, місцевий бюджет та громада.

Також познайомив із системою сервісів «Безпечне місто» :

-           Система муніципального відеоспостереження;

-           Установка тривожних кнопок у небезпечних місцях, зупинках громадського транспорту та ін.;

-           Система екологічного контролю: температури, вологості, радіації, рівня забруднення повітря, рівня шуму і опадів;

-           Комплексна програма взаємодії громадянського суспільства;

-           Єдиний електронний ресурс, промоушн (перспектива).

Учасниками були обговорені переваги впровадження проекту «Безпечне місто» та запропоновано надати пропозиції щодо впровадження даного проекту у нашому місті.

                                  Радник міського голови 

                    Лідія Куденко

 

 

Обговорення проекту «Люботин – безпечне місто»