Веб-портал міста Люботин » Головна » Люботинський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує:

 Люботинський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує:
Автор: Chekardina   Додано:13 листопада 2017   Переглядів:640   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

         ГРВІ - це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів. Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням є грип, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні, важкому перебігові та значної кількості ускладнень.

          Джерелом інфекції при грипі є хвора людина, або вірусоносій. Важливим чинником розповсюдження грипу є хворі з легкими та нетиповими формами, котрі практично не звертаються за допомогою та відвідують місця скупчення людей – роботу, навчальні заклади, магазини, користуються транспортом і.т і.

          Механізм передачі вірусу грипу повітряно-крапельний – при кашлі, чиханні та через предмети побуту. Сприйнятливість до грипу дуже висока у людей всіх вікових груп, відносно менша у немовлят віком до 6 міс (імунітет від матері).

         Неспецифічна сезонна профілактика складається з низки заходів для підвищення резистентності організму до дії не лише збудників грипу, але й інших ГРВІ:

- повноцінне харчування з включенням вітамінів у природному вигляді;

- загартування;

- вживання загальнозміцнюючих, тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії (перед застосуванням обов’язкова порада лікаря).

         Проте, найбільш ефективним засобом, що забезпечує профілактику грипу і встановлення контролю над цим захворюванням є вакцинація.

         Усі засоби профілактики грипу, в тому числі вакцинація, мають особливе значення для людей, які належать до груп ризику. Для цих людей грип становить найбільшу небезпеку, а вчасна регулярна профілактика здатна врятувати життя.

 

 

Начальник Люботинського

міського відділу Головного

управління Держпродспоживслужби

в Харківській області 

                                                            Ільченко О.С.