Веб-портал міста Люботин » Головна » Участь представників Люботинської ЗОШ №3 у міжнародному форумі "Вчимося жити разом"

 Участь представників Люботинської ЗОШ №3 у міжнародному форумі "Вчимося жити разом"
Автор: Svetlana   Додано:20 листопада 2017   Переглядів:708   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Участь представників Люботинської ЗОШ №3 у міжнародному форумі "Вчимося жити разом",

 

поважними гостями якого були Марина Порошенко, Юлія Світлична, Микола Кулеба, Уляна Супрун.


  16 листопада 2017 року представники Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, поки єдиної школи у нашому місті, де є інклюзивний клас, стали активними учасниками міжнародного форуму, присвяченому мультидисциплінарному підходу в роботі з дітьми із особливими потребами. Захід проходив у рамках Тижнів Німеччини в Україні. Спікерами дискусійних панелей були Марина Порошенко, Перша леді України, голова ради Благодійного фонду Петра Порошенка, Юлія Світлична, голова ХОДА, Микола Кулеба, уповноважений Президента України з прав дитини, Вольфґанґ Мьоссінґер, Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Україні, Джованні Берберіс голова представництва UNICEF в Україні, Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, Павло Хобзей, заступник міністра освіти і науки України, ЙоахіммШрьодер, професор Гамбурзького університету, спеціаліст із порушень процесів навчання та колекційної педагогіки та багато інших.

  Червоною лінією крізь усі дискусійні панелі пройшла ідея розвитку мережі, функцій та, зокрема, співвіднесеності з політикою інклюзивної освіти наших шкіл для надання послуг дітям з особливими потребами. Уже багато років поспіль у школі № 3 ведеться робота з дітьми, які мають особливі потреби, але з 1 вересня 2017 року наша школа офіційно розпочала таку роботу, залучивши  до цього ряд спеціалістів. Але, на жаль, і вони, і вчитель Толстоп’ятова Людмила Валентинівна, яка третій місяць працює без асистента і навіть не отримує відповідних доплат за роботу з такою дитиною, працюють не маючи ресурсної або хоча б сенсорної кімнати для кращої соціалізації таких дітей.

Участь представників Люботинської ЗОШ №3 у міжнародному форумі "Вчимося жити разом"

  Сподіваємося, що державні субвенції на розвиток інклюзивної освіти, які повинні надійти до нашого міста, покращать ситуацію у школі, допоможуть дитині з «потребами +» адаптуватися до життя, стати повноцінним членом нашої громади, яка має підтримувати не лише таких дітей, а й усю родину, бо вона також потребує допомоги. Можливо тоді і ми станемо загалом добрішими.

 

Мельник Н.О., директор ЗОШ № 3